Karaca: Ülkeyi germeyin, ekonomiye dönün – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Ülkeyi germeyin, ekonomiye dönün

Karaca: Ülkeyi germeyin, ekonomiye dönün

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 16:38Güncelleme: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 16:38
Karaca: Ülkeyi germeyin, ekonomiye dönün

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti’ye İstanbul seçimleriyle ilgili ‘oyalamadan vazgeçip ülke gündemine ve ekonomik konulara dönün’ çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmemesi ile ilgili sürece ve gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Karaca, Cumhur İttifakı'nın seçim öncesinde de seçim sonrasında da vatandaşları ekonomik krizin etkileriyle baş başa bıraktığını ve halkın geçim derdiyle boğuşmasına seyirci kalarak, seçim gündemiyle halkı oyalayarak, ekonomik krizi unutturmaya çalıştıklarını söyledi.

“GENÇ İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE”

“Mazbatayı vermemek için oyalama taktiklerine başvuranlar, ekonomik kriz yetmiyormuş gibi siyasi kriz yaratarak krizi kendileri için fırsata çevirme gayretinde” diyen karaca, resmi verilere göre 4 milyon 668 bin işsiziyle Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 15 seviyelerine yaklaştığını, genç işsizlik oranının yüzde 26.7 gerçekleşmesinin daha da vahim olduğunu ifade etti.

TÜİK açıklamasına göre, işsizlikte son 10 yılın zirvesine ulaşıldığını kaydeden Karaca, “Bir ülke düşünün ki, 15-24 yaş arası grupta işsizlik yüzde 26.7 artmış. Bir başkent düşünün ki, Kızılay’ın göbeğinde faturalarını ödeyemeyen bir vatandaşımız kendini yakmaya çalışıyor. Ülke yangın yeri, AK Parti ve destekçisi MHP kendi günahlarının faturasını halka ödetmeye kalkıyor. Ekonomik tedbirlerin alınması ve hayata geçirilmesi için daha fazla zaman kaybedemeyiz. CHP olarak bugüne kadar önerilerimizi yok saydınız seçime dek tanzim satışlarla, şişme taktiklerle krizi örtbas etmeye kalktınız. Ülkemizin krize teslim olmasını ve daha fazla vatandaşımızın zarar görmesini engellemek, işsiz milyonların artmasını önlemek için ülkeyi germeyi bir yana bırakın, ekonomi gündemine yoğunlaşın” dedi.

“CENTİLMENCE SAHAYI TERKEDİN”

İstanbul seçimine de değinen Karaca, “Eğer bu bir maç ise, maç 90 dakika, uzatmalar da bitti. Ama kaybettiğini gören Cumhur İttifakı’nın yenik oyuncuları maçı soğutmaya çalışıyor, hakemi kandırmaya yönelik hamlelerde bulunuyor. Kural belli, süre belli, maç bitti. Ben yenildim bir daha maç yapalım mızıkçılığıyla kendilerini de zavallı duruma düşürüyorlar. Masa başı hamlelerle maçı almaya kalkışanlar, diskalifiye olacak. Maçın galibi kupayı alacak. Yakışan odur ki centilmence tebrik edin. Hırsınıza yenik düşmeyin” dedi.