Karaca: Kurul üyelerine var çiftçiye yok mu? – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Kurul üyelerine var çiftçiye yok...

Karaca: Kurul üyelerine var çiftçiye yok mu?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 21:12Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 21:12
Karaca: Kurul üyelerine var çiftçiye yok mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, üreticilere prim desteği ödemelerinin yapılmadığını belirterek, "Kurul üyelerine var çiftçiye yok mu?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çiftçilerin iyi tarım uygulamaları prim desteğini hala alamamış olmamasını TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda Denizlili çiftçilerin aylardır beklediği prim desteklerinin neden ödenmediğini gündeme getiren Karaca, “Cumhurbaşkanlığına bağlı yandaş 9 kurula atanan 76 Kurul üyesinin maaşları için 10 milyon 756 bin TL ödenek var ama çiftçiye gelince ödenek yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bölge illerinde ödeme yapılmasına rağmen Denizlili çiftçilerin her yıl temmuz-ağustos aylarında aldığı desteğin hala ödenmediğini kaydeden Karaca şunları söyledi:

"İyi tarım uygulamaları prim desteği adı altında meyvecilik ve kekik lavanta ada çayı gibi tıbbi aromatik bitki üreticilerine her yıl 30 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında ödeme yapılırken, 2017 iyi tarım uygulamaları prim desteği 2018 ekim ayı ortalarına gelinmiş olunmasına rağmen Denizlili üreticilere ödenmedi. Hububat olarak adlandırılan arpa buğday ikinci icmal destekleme primleri de Denizlili üreticilerimize halen ödenmedi.

Duyduk ki çiftçilerimize gerekçe olarak bütçede ödenek yok diyormuşsunuz. Cumhurbaşkanlığına bağlı 9 kurula atanan 76 kurul üyesinin maaşları için 10 milyon 756 bin TL ödenek var. 2019 bütçesinden 11 milyon ek ödenek devlet kasasından ayırmak mümkün iken, çiftçinin destek ödemesine ödenek yok. O zaman soruyoruz: Kurul üyelerine var da çiftçiye yok mu?"