İçen: Şifremiz şeffaflık olacak – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. İçen: Şifremiz şeffaflık olacak

İçen: Şifremiz şeffaflık olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2018 Salı - 12:36Güncelleme: 27 Kasım 2018 Salı - 12:36
İçen: Şifremiz şeffaflık olacak

CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Yılmaz İçen, görev verilmesi ve seçilmesi durumunda şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirterek, “Şifremiz şeffaflık olacak” sloganını kullandı.

CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Yılmaz İçen, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarıyla bir araya geldi. Eşi Aysel İçen’in de katıldığı basın toplantısında hedeflerini anlatan İçen, Denizli’de yerel yönetimin nasıl olması gerektiği, Denizli’nin dünya standartlarında bir kente nasıl ulaştırılacağı, turist sayısının 2 milyondan 15 milyona nasıl çıkarılacağı, tarımsal üretimin nasıl artırılacağı konularında projelerinin olduğunu söyledi.

“AÇILAN İHALEYİ DE KAZANANI DA HERKES BİLECEK”

Yerelden bir çıkış yapmak için aday adayı olduğunu ifade eden İçen, “Bunun için önce şeffaf olacağız. Şifremiz şeffaflık olacak. Her kuruşun hesabını topluma vereceğiz. Belediyenin sitesine girildiğinde bu tablolar görülecek. Türkiye’de verginin yarısını devlet, yarısını belediyeler alıyor. Bu kaynakları verimli kullanacak projeler geliştirilecek. Açılacak ihaleyi, ihaleyi kimin kazandığını, kaça aldığını herkes öğrenecek” dedi.

“DENİZLİ POTANSİYELİ YÜKSEK İL”

Denizli’nin sahip olduğu değerin iyi kullanılmasıyla çok daha farklı konuma geleceğini kaydeden İçen, “Denizli, dünyada potansiyeli en yüksem olan şehirlerden. Pamukkale’si var, tarihi kentleri var, termali var, tekstili ve arımı var. Üretimi bilen sanayicisi var. Bunlardan maksimum yararlanmanın yollarını bulacak, Denizli’yi dünya standartlarında bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU 1.3 MİLYAR LİRA”

Devletin saraydan yönetilmeye çalışılmasıyla illerde valilerin, belediyelerin ve kaymakamların harcamalarının da arttığını söyleyen İçen, “Ben belediye başkanı seçilirsem makam aracı olmayacak. Ben belediyeye nasıl ulaşıyorsam yardımcılarım da belediye personeli de öyle ulaşacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 milyar 377 milyon lira. Bundan hızla kurtulmak gerekir. Onun için su şişede ne kadar berrak ve temiz ise bizim yönetimimizdeki belediye de aynı olacak, şeffaf olacak” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN ‘PM’YE BIRAK’ DEDİ”

Soruları da yanıtlayan İçen, aday adayı olmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmedi sorusuna “Görüşmem oldu. Bana ‘Gidin aday adaylığınızı açıklayın, kararı da Parti Meclisi’ne bırakın’ dedi” yanıtını verdi.