Keskin: Kufi Çayı’na yapılan baraj ve göletler Denizli’yi susuz bıraktı – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Keskin: Kufi Çayı’na yapılan baraj ve...

Keskin: Kufi Çayı’na yapılan baraj ve göletler Denizli’yi susuz bıraktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2021 Salı - 13:15Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı - 14:40
Keskin: Kufi Çayı’na yapılan baraj ve göletler Denizli’yi susuz bıraktı

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Adnan Keskin, henüz yaz mevsimine girilmeden Denizli’de yaşanan sulama suyu sorununun Kufi Çayı üzerine yapılan baraj ve çok sayıda göletten kaynaklandığını, problemin çözümü için de yanlış bulduğu bu tasarruftan geçilmesini önerdi.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Adnan Keskin, Zoom bağlantısıyla düzenlediği basın toplantısında, Denizli’de yaşanmakta olan sulama suyu sorununa değindi. Keskin, Dinar ve Çivril’deki tarım arazilerinin sulanmasında Kufi Çayı’ndan beslenen Sundurgu Barajı’nın önemli bir kaynak olduğunu, ancak 250 milyon metreküp kapasiteli baraj gölünde 90-100 milyon metreküp su depolanabildiğini söyledi.

“ÇOK SAYIDA GÖLET SUYU AZALTTI”

Sundurgu Barajı’nın en önemli su kaynağı olan Kufi Çayı üzerinde çok sayıda gölet yapılmasının su akışını düşürdüğünü, söz konusu kaynağın aynı zamanda Büyük Menderes Nehri’ni de beslediğine işaret eden Keskin, “Bütün bunlar bölgede yapılan sulama tesislerini atıl bıraktı. Şu anda Adıgüzeller ve Cindere barajlarında doluluk oranı yüzde 20’ler seviyesinde” dedi.

İKTİDAR MİLLETVEKİLERİNE ÇAĞRI

Veysel Eroğlu döneminde Afyonkarahisar’a yönelik yatırımları “siyasi oportizm” olarak nitelendiren Keskin, “Afyon’daki baraj ve göletler, Kufi Çayı’ndaki yanlış tasarruflardır. Bunun sonucunda 650 bin dönüm alanın yarısı sulamaya kapatılmıştır. İktidar milletvekilleri sessizliğe bürünmeyi bırakıp gerekli girişimleri yapmalıdır. Kapaklar açılıp Sundurgu Barajı’na su akışı sağlanmalıdır”diye konuştu.