Tarım işçileri, milletvekiline “devlet bizi de görsün” diye dert yandı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Tarım işçileri, milletvekiline “devlet bizi de...

Tarım işçileri, milletvekiline “devlet bizi de görsün” diye dert yandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 13:34Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 13:34
Tarım işçileri, milletvekiline “devlet bizi de görsün” diye dert yandı

Denizli’nin Çal ilçesinde, yevmiye ile üzüm kesimine giden tarım işçisi kadınlar, kendilerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya yaşadıkları ekonomik sıkıntıları aktarıp, “devlet bizi de görsün gari” diye dert yandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, seçim bölgesindeki ilçe gezilerine devam ediyor. CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı ile birlikte Belevi Mahallesi’ne giden Karaca, bağlarda üzüm kesimi yapan kadın tarım işçileriyle bir araya geldi.

Karaca ile sohbet eden tarım işçileri, yüksek enflasyon, zamlar ve geçim sıkıntısını dile getirdi. Kadınlar, “eve yağ almak, un almak için bu yaşta yevmiyeyle tarlaya çalışmaya geliyoruz. Neden? Fakirlikten, yokluktan. Beş on kuruş alırsak buna yağ alalım, buna tuz alalım diye. Mahsullerimiz para etmiyor. Buğdayımızın fiyatı indi 5 liraya. Kazandığımızı ilaca, gübreye veriyoz. Bu ilacın, gübrenin önüne geçsinler. Bizi görsün gari devlet. Devlet hep zengine vermesin, bizi görsün destek versin. Rençberleri görsün, çiftçiyi görsün” ifadelerini kullandı.

Karaca da “Ülkeyi bu hale getirenlere, masa başından hesaplamalarla algı ile manipülasyonla pembe tablolar çizenlere tarlalardan, üzüm bağlarından ‘bizi de gör gari devlet’ diyen, maliyet artışlarından ve fakirlikten bıkmış milletin sesiyle cevap veriyoruz. Ekonomi ne açıklanan yanlış eksik rakamlarda ne de beşli çetelere sağlanan imtiyazlarda. Ekonomik kriz, milletin tarlasında, sofrasında, mutfağında” diye konuştu.