3 ilçedeki depremzedeleri sevindirecek düzenleme – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. 3 ilçedeki depremzedeleri sevindirecek düzenleme

3 ilçedeki depremzedeleri sevindirecek düzenleme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2019 Cuma - 11:27Güncelleme: 22 Kasım 2019 Cuma - 11:28
3 ilçedeki depremzedeleri sevindirecek düzenleme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın Acıpayam, Bozkurt ve Çardak depremzedelerinin konut kredisi gibi yardımlardan faydalanmasını sağlamak üzere zorunlu deprem sigortası şartı aranmaması için verdiği yasa teklifi, TBMM'ye gelen tasarıda yer aldı.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, büyük hasara yol açan 20 Mart’taki Acıpayam ile e 8 Ağustos’ta Bozkurt ve Çardak’ı vuran depremlerin ardından konuyu meclise taşımıştı. Depremzedelerin mağduriyetini gidermek üzere “Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun”da değiliklik öngören yasa teklifi komisyonda görüşüldü. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak yasa teklifi Acıpayam, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde yaşayan depremzedelerin konut kredisi gibi yardımlardan yararlanmasının önündeki zorunlu deprem sigortası engelini kaldıracak.

“VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ KAZANDIK”

Karaca, konuyla ilgili “Depremzede vatandaşlarımız için verdiğimiz mücadeleyi kazandık. Acıpayam depreminin üzerinden nerdeyse 9 ay geçti. Bu kanun değişikliğinin depremin olduğu ilk anda yapılması gerekirdi. Yine de depremzedelerimizin sorunları çözüleceği için mutluyuz” açıklamasını yaptı.