Denizli tarafı bakıyor, Afyonkarahisar tarafı sulama yapıyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Denizli tarafı bakıyor, Afyonkarahisar tarafı sulama...

Denizli tarafı bakıyor, Afyonkarahisar tarafı sulama yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mayıs 2021 Perşembe - 09:41Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe - 12:44
Denizli tarafı bakıyor, Afyonkarahisar tarafı sulama yapıyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler su isyanında. CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar ile sınırda bulunan Tekke Mahallesi’nde tarım arazilerine su verilmediğini, buna karşın Afyonkarahisar tarafında aynı kanaldan sulama yapıldığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli-Afyonkarahisar il sınırındaki sulama kanalında garip bir uygulama yapıldığını, kanalın Denizli tarafında kalan arazilere su verilmediğini, diğer yandan Afyonkarahisar tarafına su sağlandığını söyleyerek, Tekke Mahallesi’nde durumdan şikayetçi olan üreticilerle görüştü.

“ÜVEY EVLAT MIYIZ?” SORUSU

Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Tekkeliler, Dinar’a bağlı Duman köyüne su verildiğini, ancak aynı kanalda kendilerine su akışı sağlanmadığını, sulama yapamadıkları için tarladaki ürünlerin kurumaya yüz tuttuğunu ifade ederek, “Biz üvey evlat mıyız?” sorusunu yöneltti.

KARACA: SUYU ADALETLİ DAĞITIN

Üreticilerle görüşen CHP’li Gülizar Biçer Karaca, mart ayında planlama yapılıp münavebeli ekim ve planlı su dağıtımı için çalışma yürütülmesi gerekirken, liyakatlı kadrolar olmadığı için köylülerin mayıs ayında susuzlukla baş başa bırakıldığını kaydetti.

Vatandaşların 3 ay önce siyasi baskılarla bent yapıldığını aktardığını ifade eden Karaca, suyun adaletli dağıtımı çağrısında bulundu. Karaca, sorunun çözümü için girişimlerde bulunma ve takipçisi olma sözünü verdi. Karaca, şunları söyledi:

“Bu insanların ürünleri yanmış, kavrulmuş, üretici perişan. Bunu çözmesi gereken iktidar, Çivril’in evladıyım diyen Cahit Özkan… Yerel yöneticiler bu bendin yapılmasına nasıl izin verdi? Üç aydır bu sorunun çözümü için neden sessiz kaldılar? Ben bu işin peşine düşeceğim. Çivril Belediyesi su hakkından vazgeçmiş. Birincisi Çivril’in su hakkından vazgeçmesi sorun. Merak etmeyin CHP iktidarında gerekeni yapacağız.”