Çivril’de akaryakıt zamları protestosu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çivril’de akaryakıt zamları protestosu

Çivril’de akaryakıt zamları protestosu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2022 Pazar - 11:55Güncelleme: 20 Mart 2022 Pazar - 11:55
Çivril’de akaryakıt zamları protestosu

Denizli’nin Çivril ilçesinde bir grup, akaryakıt zamlarını protesto etti. Protesto eden gruba CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da destek verdi.

İlçe meydanında toplanan bir grup esnaf ve çiftçi, akaryakıt zamlarını protesto etti. Eyleme katılanlar, “Çiftçi gülmezse köylü gülmez” yazılı döviz taşıdı. Traktöre binen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yanınızdayız mesajını verdi.

Karaca, burada yaptığı açıklamada, “Bu yaz buğdayda ciddi bir yoklukla, kıtlıkla karşı karşıya kalacağız. Rusya’dan, Ukrayna’dan buğdayı ithal ediyoruz. Oysa neydi eskiden? Türkiye tarımsal üretimde kendi kendine yeten 7 ülkeden birisiydi. Bugün Konya Ovası’nda buğday ekilmedi, neden? İthalatta yandaş lobisi oluşturdular, siz ekmeyin biz getirelim siz tüketin” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir duyarlılık, böyle bir itirazı saraya duyurmak için bir araya gelen siz değerli çiftçilerimize, minibüsçü esnafımıza, Çivrilli üreticilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim” diyen karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten artık yeter dendiği süreçte korkmadan, cesurca siz sesinizi duyurmak istediniz, bizler de bu sese aracılık etmek için buradayız. Çiftçilerimiz ekim, kasım aylarında buğdayını, arpasını ekemedi. Ekenler gübre atamadı, çünkü gübre aldı başını gitti. Ardından okul servisi minibüsçü esnafımız var. Sene başında sözleşmeyi mazot 6,5 lirayken yaptılar, bugün mazot geldi 20 lira. Şimdi okul servisi yapan esnafımız perişan durumda sesini saray duymuyor, sarayın keyfi yerinde.

Çiftçilerimiz ekemiyor, süt üreticilerimiz, hayvancılıkla uğraşanlar ineklerine yem bulamıyor, saman bulamıyor. Geçen gün bir vatandaşımız aradı, ‘Saman için sipariş verdim, bin 300 liradan pazarlık yaptık, 3 gün sonra sipariş verdiğim saman geldi. Bin 750 liradan ödersen indiririm, ödemezsen indirmem’ dedi. Buğdaylar büyümeyecek gübresiz ekildi. Bu yaz saman da olmayacak. Bu yaz buğdayda ciddi bir yoklukla, kıtlıkla karşı karşıya kalacağız. Rusya’dan, Ukrayna’dan buğdayı ithal ediyoruz. Bugün Ukrayna-Rusya krizi çıktı buğday gelmeyecek. Ne olacak o zaman? Ekmek 6 lira olacak.”