CHP’de ihracı istenen 5 meclis üyesinin dosyası il başkanlığına sunuldu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de ihracı istenen 5 meclis üyesinin...

CHP’de ihracı istenen 5 meclis üyesinin dosyası il başkanlığına sunuldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 20 Mayıs 2022 Cuma - 20:59Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma - 21:05
CHP’de ihracı istenen 5 meclis üyesinin dosyası il başkanlığına sunuldu

CHP Merkezefendi Belediye Meclisi Grubu’nda yaşanan “encümen krizi” ile ilgili olarak 5 üyenin dosyaları il başkanlığına sunuldu. Şimdi bu üyelerle ilgili ihraç işleminin başlatılıp başlatılmayacağı merak ediliyor.

Merkezefendi’den disiplin dosyalarının gönderildiği CHP Denizli İl Başkanlığı ise, üzerinden 10 gün geçmesine rağmen üyelerin disipline sevk edilip edilmedikleriyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise, “süreç işliyor” demekle yetindi.

Merkezefendi Belediye Meclisinde geçen ay yaşanan “encümen üyeliği seçimi krizi”nde yeni bir süreç başladı. CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, konuyla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından hazırladığı dosyayı “disiplin işlemi” yapılmak üzere il başkanlığına sundu.

HORZUM: BUNDAN SONRASI İL YÖNETİMİNE AİT

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Genel yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın konuyla ilgili sorusu üzerine “İlçe yönetimi olarak görev yetkimiz dahilinde yapmamız gerekeni yaptık. Yazılı tebligatta bulunmamız, yazılı savunma almamız gerekiyordu. Bazı üyelere elden, bazı üyelere iadeli taahhütlü posta yoluyla tebligat yapıldı. Yazılı savunmaları aldık ve dosyayı hazırlayıp üst yazıyla 10 gün önce il başkanlığına sunduk. Bundan sonrası il yönetiminin görevi” açıklamasını yaptı.

KİMLERİN İSİMLERİ VAR?

Horzum, ilçe yönetiminin disiplin yetkisi olmadığına da işaret ederek, il başkanlığına sunulan dosyada meclis üyeleri Necdet Yılmaz, Sündüz Başsorgun, Aynur Tunç, Cihan Saraçoğlu ve Serkan Kaya’nın isimlerinin yer aldığını söyledi.

SARI VE ASLAN’IN DURUMU

Aynı oylamada CHP Grubu’nun encümen adayı Sündüz Başsorgun’a oy vermeyen diğer üyeler İlhan Sarı ve Aydın Aslan’ın durumu belirsizliğini koruyor. Horzum, bu iki isimle ilgili sorumuzu ise yanıtsız bıraktı.

DOĞAN: SÜREÇ İŞLİYOR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise, bu konudaki sorumuza “süreç işliyor” demekle yetindi.

ÇAVUŞOĞLU SESSİZ

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu da dosyaların il disiplin kuruluna sevk edilip edilmediğini sormak için aradık. Ancak, kendisine ulaşamadık.

NE OLMUŞTU?

Merkezefendi Belediye Meclisinin nisan ayı toplantısında encümen üyeliği için seçim yapılmış, üyeliklere Memleket Partisi’nden Murat Çımık, AK Parti’den Yavuz Aki ve MHP’den Fırat Dağdeviren seçilmişti.

Mecliste, CHP 11 sandalyeye sahip olmasına rağmen üyelerden Necdet Yılmaz, Aynur Tunç, Cihan Saraçoğlu, Serkan Kaya, İlhan Sarı ve Aydın Aslan’ın kendi adayları Sündüz Başsorgun’a oy vermediği ortaya çıkmış, bunun üzerine Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz görevinden istifa ettirilmiş, oy vermeyen üyeler için disiplin süreci başlatılmıştı.