CHP’de 3 belediye meclis üyesi istifa etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de 3 belediye meclis üyesi istifa...

CHP’de 3 belediye meclis üyesi istifa etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2021 Perşembe - 14:33Güncelleme: 11 Şubat 2021 Perşembe - 18:38
CHP’de 3 belediye meclis üyesi istifa etti

CHP'de Muharrem İnce istifaları. Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri Arif Suna ve Murat Çımık ile Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan CHP'den istifa etti.

Arif Suna ve Murat Çımık, istifalarıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada, doğruya ulaşmak adına söyledikleri nedeniyle ötekileştirildiklerini, düşman ilan edildiklerini öne sürdü. Açıklamada şunları kaydettiler:

"Yaşadığımız iki yıllık süreçte, parti disiplini ve gelenekleri gereği, yapılan ve yapıla gelmekte olan yanlışları tabi ki öncelikle Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile konuştuk. Ama Şeniz Doğan'dan aldığımız yanıtlar, konunun özünden saptırılarak cevaplandığı için, elbette ki parti hiyerarşimiz gereği ilçe ve ille, daha sonra genel merkez ile doğrunun yapılması için görüştük. Ancak bütün bu aşamaların tamamlanmış olmasına rağmen kazanılmış belediye var şeklinde deve kuşu misali kuma başını gömen bir yanıtla üzülerek karşılaştık.
Bu nedenlerle, gerek Denizli yerelinde ve gerekse Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisini temsil makamında olanlar, kurucu iradeden ayrıldıysa, tüzük ve uygulama, doğruları söyleyenlerin ve liyakatli kişilerin yönetim mekanizmasına seçilerek gelmesinin önünü kapatıyorsa, tüm bu yanlışların içinde adımızın yer almaması için bağrımıza taş basarak, Ata ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi bu yanlışlardan dönünceye kadar, üzülerek ama onurumuzla partimizden ayrılıyoruz."

Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan da, yerel seçimlerden bu yana sıkıntılar yaşadığını, sosyal bir belediyecilik anlayışı adına yaptığı çabaların engellemeye çalışıldığını bildirdi. Ertan'ın istifayla ilgili açıklaması şöyle:

"Halkımızın yararına olan tüm faaliyetleri gücümün yettiğince seslendirdim. Ancak ben gerek CHP ilke ve ideolojileri doğrultusunda ve gerekse Acıpayam halkının menfaatinde görevimi yürütürken bu sorunları CHP’si üst yönetimi ile paylaşarak bunların yanlış olduğunu beyan ettim. Bunun gereğini yapmak yerine beni ve bir kısım meclis üyesi arkadaşımıza disiplin sopası göstererek haklıdan ve kamu menfaatinden yana değil, haksız ve CHP’si ilke ve ideolojilerini ayaklar altına alanlardan ve örgütü şahsi menfaatleri için kullananlardan yana taraf olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi benim yuvamdır ve Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ilkeleri benim için esastır, ancak yaşanan süreç beni istifa sürecine getirmiştir."