CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü

CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2017 Perşembe - 19:33Güncelleme: 22 Haziran 2017 Perşembe - 19:33
CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Denizli Örgütü de yürüyüşle destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü devam ederken, CHP Denizli Örgütü de destek için önce “Adalet İçin 2 Dakika” sloganıyla nöbet başlattı. Bugün de Çaybaşı Caddesi’ndeki parti binası önünden Demokrasi Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Milletvekili Melike Basmacı, eski milletvekili Ali Rıza Ertemur ve çok sayıda partili katıldı.

Adalet yazılı dövizler taşıyan ve zaman zaman “adalet istiyoruz” sloganları atan CHP’liler, Demokrasi Meydanı’nda 2 dakikalık nöbet adalet nöbeti tuttu. İl Başkanı Teoman Sancar, Adalet Yürüyüşü’nü coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün bizler de herkes için adalet yürüyüşüne katkı vermek için buradayız. Hiç kimse unutmasın ki bir memlekette esas olan gelip geçen hükümetler değil. herkesin ve her kesimin yürekten inandığı özgürlük, adalet ve hukukun üstünlüğü anlayışıdır. Çünkü ülkenin huzurunun ve mutluluğunun temeli insanların eşit özgürlük ve eşit adaletten faydalanmasıdır” dedi.

CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü

“Birilerinin damatları gece alelacele serbest bırakılırken TBMM’deki milletvekilini yangından mal kaçırır gibi cezaevine atmak ve kararın kesinleşmesini bile beklemeden suçlu ilan etmek hangi hakkaniyete hangi adalete sığmaktadır sizlere soruyoruz” diyen Sancar, şöyle devam etti:

“Ankara’dan başlayan şanlı adalet yürüyüşümüz tüm dünyada, Türkiye’de neler olduğunu ve nelerin olamadığını gayet açık bir şekilde izah etmektedir. Bu ülkede hak arıyorsanız gelin Mecliste tartışalım diyen Hükümete soruyoruz: Madem meclis Türkiye’de hak ve adaletin aranacağı yer ise neden milletvekilini tutuklayıp cezaevine atıyorsunuz? Cezaevinde mi milleti temsil edecek, cezaevinde mi oylamalara katılacak, cezaevinde mi yasa çıkaracak?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hak mağduru, hukuk mağduru, adalet mağduru kimsesizlerin kimsesi olduğu için yollardadır. Hiçbir parti gözetmeksizin ülkemizin tüm vatandaşlarının özgürlüğü için yollardadır. Hukuku kendi menfaatlerine göre düzenleyen ayda bir savcı ve hakimlerin yerlerini değiştiren artık her kesimin her bireyin kafasında bir güvensizlik yaratan hükümetin acilen elini hukukun ve adaletin üzerinden çekmesini istiyoruz.

Dün el ele kol kola gezdiğiniz FETÖ’cülerle mücadele ederken bile FETÖ operasyonlarını FETÖ paranoyası haline getirmeye hakkınız yok. Tabi ki terörle mücadele edilecek, tabi ki terör bitirilecek ama suçsuz ve günahsız tek bir vatandaşımız dahi mağdur edilmeden.”

CHP’liler Denizli’de adalet için yürüdü