Karaca: İktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceğiz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: İktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceğiz

Karaca: İktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2023 Salı - 14:19Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı - 14:24
Karaca: İktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceğiz

CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Uğur Mumcu ve katledilen aydınların verdiği demokrasi ve Cumhuriyet mücadelesinin sahipsiz kalmayacağını, iktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceklerini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Adalet ve Demokrasi Haftası’nda dolayısıyla yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy ve katledilen aydınları saygı ve özlemle andıklarını, demokrasi ve cumhuriyet için verdikleri mücadelenin sahipsiz kalmayacağını ifade etti.

Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet tarihinin en karanlık suikastine kurban gittiğine işaret eden Karaca, “Uğur Mumcu’nun çok sevdiği Ankara’da bir sabah bombalı saldırı ile aramızdan koparılışının, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en karanlık suikastlardan birinin 30. yıldönümündeyiz. Haberleri, araştırmaları, yazıları ve ülkeye katkıları tartışmasız olan Uğur Mumcular ölmez. Hayatı boyunca ilkeli duruşundan ve cesur tutumundan, Atatürk sevdasıyla Cumhuriyet bağlılığından ödün vermemiş olan, hala bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ve katledilen aydınlarımızın anısı daima bizimle olacak” ifadelerini kullandı.

Kutuplaştırma siyasetine dikkati çeken Karaca, “Korkak iktidarın kutuplaştırma siyasetine yenik düşmeyeceğiz. Onurlu gazetecilerin katledilen aydınlarımızın yolundan ilerleyerek; halkın haber alma hakkına erişmesinden, gerçeklerin aydınlatılmasından, demokrasi hak ve özgürlüklerden korkan bir iktidarın sadece gazeteci ve aydınları değil toplumun gerçekleri peşinde giden her bir yurttaşını düşmanlaştırma, ülkeyi kutuplaştırma siyasetinin yarattığı bu iklimde her ocak ayında biraz daha üşüyoruz” dedi.

Karaca, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi ve yaşam hakkı elinden alınan nice aydınların katledilmesinin üstünden geçen onlarca yıla rağmen gerçeklerin açığa çıkarılmadığını, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmamasından medet uman çıkar odaklarına teslim olmayacaklarını sözlerine ekledi.