Karaca’dan Arslan’a “akrabaları işe alma” soruları – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan Arslan’a “akrabaları işe alma” soruları

Karaca’dan Arslan’a “akrabaları işe alma” soruları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2022 Salı - 10:39Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı - 11:23
Karaca’dan Arslan’a “akrabaları işe alma” soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan’ın oğulları ile akrabalarının AK Partili başkanların görevde olduğu bazı belediyelerde işe alınmasıyla ilgili iddialarda bulundu.

ARSLAN’IN AKRABALARIYLA İLGİLİ İDDİALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yazılı açıklamasında, Çameli’nin AK Partili Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ın oğullarının, kardeşinin kızı ve oğlunun, kardeşinin damadının, eşinin kardeşinin Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Çameli belediyelerinde işe alındığını öne sürdü.

ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ AKRABALARI

Karaca, Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Uğur’un da oğlundan kızına, damadından kardeşinin oğluna AKP’li belediyelerde görev aldığını iddia etti.

YANITI İSTENEN SORULAR

CİMER aracılığıyla bu iddiaların yanıtını isteyen Karaca, liyakat ilkelerinin hiçe sayıldığını, eş, dost, akrabaya kıyak döneminin olağan hale geldiğini kaydetti. Karaca, şu soruların yanıtını istedi:

1 – Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ın; oğullarının Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi’nde, kardeşinin kızının Çameli Belediyesi’nde, kardeşinin oğlunun DESKİ’de, kardeşinin damadının Çameli Belediyesi’nde, eşinin kardeşinin Denizli Büyükşehir Belediyesinde görev yaptıkları iddiaları doğru mudur?

2 – Çameli Belediye Başkanı ve ailesi ile ilgili iddialar doğru ise bu kişiler söz konusu görevlere hangi liyakat kriterleri çerçevesinde getirilmişlerdir? Söz konusu kişiler bu pozisyonlarda görev almadan önce herhangi bir yazılı ve sözlü (mülakat) sınavdan geçirilmişler midir? Geçirilmişler ise yazılı ve sözlü (mülakat) sınava girenler için ayrı ayrı belirtilmek üzere her birinin yazılı ve sözlü (mülakat) sınavlardan aldıkları puanlar nedir?

3 - Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Uğur’un; oğlunun, kardeşinin oğlunun ve damadının Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde, kızının Çameli Belediyesi’nde görev yaptıkları iddiaları doğru mudur?

4 – Çameli Belediye Başkan Yardımcısı ve ailesi ile ilgili iddialar doğru ise bu kişiler söz konusu görevlere hangi liyakat kriterleriçerçevesinde getirilmişlerdir? Söz konusu kişiler bu pozisyonlarda görev almadan önce herhangi bir yazılı ve sözlü (mülakat) sınavdan geçirilmişler midir? Geçirilmişler ise yazılı ve sözlü (mülakat) sınava girenler için ayrı ayrı belirtilmek üzere her birinin yazılı ve sözlü (mülakat) sınavlardan aldıkları puanlar nedir?