Karaca: 15 Mayıs’ta gözler buhrandan çıkmış Türkiye’de açılacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: 15 Mayıs’ta gözler buhrandan çıkmış...

Karaca: 15 Mayıs’ta gözler buhrandan çıkmış Türkiye’de açılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Şubat 2023 Cuma - 13:52Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma - 13:52
Karaca: 15 Mayıs’ta gözler buhrandan çıkmış Türkiye’de açılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, milletin 15 Mayıs sabahı buhrandan çıkmış bir Türkiye’de gözlerini açacağını söyledi. Karaca, “Denizli, milletvekili listesinin ortak olacağı 40 il arasında yer alacak mı?” sorusuna ise “ bilmiyorum” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan krizleri görmezden gelen iktidarın “Alis Harikalar Diyarında” hikayesini yaşadığını kaydeden Karaca, ülke kaynaklarını peşkeş çeken anlayışla hesapları olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE BUHRANDAN ÇIKACAK”

15 Mayıs günü milletin özgürlüklere ve demokrasiye kavuşan, ekonomik ve siyasi buhran ile kargaşadan, ayrıştırmadan çıkmış Türkiye'de gözlerini açacağını kaydeden Karaca, “Çoklu buhranlardan bahsettim. Bunlardan birisi de yargı buhranıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2022 yılında hukukun üstünlüğü endeksinde 140 ülke arasında 116. sırada. Temel hak ve özgürlükleri kullanmada 134. sırada. Düşünce ve ifade özgürlüğünde ise 136. sırada. Ortak Mutabakat Metni’nde Türkiye'yi hukuk buhranından, bu ayıptan kurtaracak çözüm önerileri var” dedi.

“TÜRKİYE SEFALET ENDEKSİ’NDE ŞAMPİYON”

“Peki, Türkiye’de başka ne var?” diye soran Karaca, “Ekonomik buhrandan bahsettim. Dünya Sefalet Endeksi'nde Türkiye 1. sırada, 93.3 puanla Türkiye dünya şampiyonu. Biz, Türkiye'nin 1. sırada olmasına karşıyız. Biz, Türkiye'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Özgürlükte, demokraside, ekonomide dünya şampiyonu olacak bir Türkiye için yola çıktık” diye konuştu.

“ALİS HARİKALAR DİYARINDA HİKAYESİ YAŞIYORLAR”

İktidarın farklı bir Türkiye fotoğrafı gösterdiğini söyleyen Karaca, “Türkiye'nin yaşadığı çoklu buhranı, çoklu krizleri görmezden gelen, deyim yerindeyse Alis Harikalar Diyarında hikayesini yaşayan saray ve şürekasının bahsediyoruz. Bizler güçlendirilmiş parlamenter sistemin yol haritasını hazırladık. Ortak aklın hayat bulacağı, toplumun her kesiminin düşüncelerinin, taleplerinin bir araya geldiği yönetim anlayışını hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ZAFER HAVALİMANI, HONAZ TÜNELİ AÇIKLAMASI

Eleştirilerine AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’ün "Zafer Havalimanı’na ve Honaz Tüneli'ne karşı mısınız?" sorusuyla yanıt verdiğini belirten Karaca, şunları söyledi:

“Bu ülkede bugün doğan çocuk 51 bin lira borçla doğuyor. Ama bir yılda 138 milyon lirayı Zafer Havalimanı'nı yapan şirketin cebine indirebiliyorsunuz. Buna karşı çıkmayalım mı? Biz bunlara karşı çıkamazsak milletin karşısına çıkacak yüzümüz olmaz. Bir çocuk 51 bin lira borçla doğarken, bir firmaya 138 milyon lira ödenmesine hayır demeyelim mi? Bu tür projelerle 85 milyonun hakkının 5'li çeteye aktarılmasına hayır demeyelim mi?

Honaz Tüneli'nden bahsetti. Denizli'ye yapılan her yatırımı, Denizlili hemşehrilerimin yaşamını kolaylaştıracak her projeyi destekleriz. Şimdi buradan sormak isterim: Honaz Tüneli'nin ilk ihalesi 11 yıl önce yapıldı değil mi? 11 yıl boyunca o ihalede kaç firma gitti, geldi? Kaç ihale yapıldı? 11 yıl önceki ihale bedeliyle bugün ödenen bedel arasında kamu zararı ne kadar? O para kimin hakkı? Başta Denizlili hemşehrilerimiz olmak üzere 85 milyonun hakkı. Biz Honaz Tüneli'ne karşı değiliz. Liyakatsiz, beceriksiz bir iktidarın elinde oyuncak olan, bu nedenle de kamu kaynaklarını Cumhuriyet tarihinde görülmemiş peşkeş çeken anlayışıyla bizim bir hesabımız var.”

“ORTAK ADAY ÇIKARILACAK İLLER VE DENİZLİ”

Karaca, soruları da yanıtladı. Millet İttifakı’nın ortak milletvekili aday listesi hazırlayacağı 40 il arasında Denizli’nin yer alıp almayacağı ile ilgili soruya Karaca, “Altılı Masa’da bu konuyla ilgili komisyon oluşturuldu. Komisyonda henüz bir çalışma yapılmış değil. Denizli’nin 40 il arasında olup olmayacağı bilmiyorum” yanıtını verdi.

“İL BAŞKANLIĞINA ATAMA MYK’DA ELE ALINACAK”

Denizli İl Başkanlığına atamanın ne zaman yapılacağı sorusunu da yanıtlayan Karaca, sürecin devam ettiğini, Denizli gibi atama bekleyen iller bulunduğunu, muhtemelen 6 Şubat Pazartesi günü yapılacak MYK’da ele alınabileceğini belirtti.

“DENİZLİ’DE ÖN SEÇİM OLACAK MI?”

Denizli’de milletvekili adaylarının hangi yöntemle belirleneceği ve ön seçim yapılıp yapılmayacağı sorusuna da Karaca, “Bu konu henüz konuşulmadı. Belli değil” karşılığını verdi.

“Siz MYK üyesisiniz, görüşünüz ne? Ya da kişisel görüşünüz ne” diye sorulması üzerine “MYK üyesiyim, kişisel görüş belirtemem. MYK’da konuşulmamış bir konuyla ilgili görüş belirtemem” dedi.