CHP’li Böke’den Erdoğan’a uçak eleştirisi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Böke’den Erdoğan’a uçak eleştirisi

CHP’li Böke’den Erdoğan’a uçak eleştirisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 18:48Güncelleme: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 18:48
CHP’li Böke’den Erdoğan’a uçak eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, Katar Emiri tarafından hibe edildiği söylenen uçakla ilgili “Bu uçağı satıyorum ve krize karşı kullanıyorum” diyebilen bir iktidara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

CHP İl Binası’nda açıklamada bulunan CHP’li Selin sayek Böke, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin İş Bankası hisseleri Hazine’ye geçmeli açıklamasına ve hibe uçak tartışmalarına değinen Böke, “Yazlık, kışlık saraylar yetmedi, şimdi bir de uçanı geldi. Hibe edildi, satın alındı hiç fark etmez. İktidarın kriz ortamında yapması gereken bu uçağı satmasıdır. ‘Ben almadım hibe edildi’ diyen değil, ‘Bu uçağı satıyorum, parasını da krize karşı kullanıyorum’ diyebilen bir iktidara ihtiyacımız var. İş Bankası tartışması, bunun üzerini örtmeye yöneliktir” dedi.

Bugün yeni eğitim-öğretim yılının başladığını da anımsatan Böke, “Çocukların bu coğrafyanın neresinde olursa olsun Cumhuriyetin değerleriyle yetişebileceği, Cumhuriyet okullarına erişebileceği fırsatında eşitlik mücadelesi aslında ekonomi mücadelesidir. Büyüyecek kız ve erkek çocukları, iş imkanlarına erişeceklerinin, yaşam mücadelesinde ortak olabileceklerinin ilk adımlarını sınıflarda atıyor. Onun için eğitimdeki kriz ekonomiden bağımsız değildir. Bu sorunlara çare bulabilmek için toplantılar yapıyoruz” diye konuştu.