CHP’den istifa eden Deda: Ranta itiraz ettiğim için hainleştirildim – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’den istifa eden Deda: Ranta itiraz...

CHP’den istifa eden Deda: Ranta itiraz ettiğim için hainleştirildim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2021 Cuma - 12:23Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma - 20:10
CHP’den istifa eden Deda: Ranta itiraz ettiğim için hainleştirildim

CHP’den istifa eden Merkezefendi Belediye Meclis üyesi Gökhan Deda, “yeşil alanların ranta açılmasına karşı çıktığı için ötekileştirildiği, hainleştirildiği” açıklamasını yaptı.

Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Gökhan Deda, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kendini savunurken sert ifadeler kullandı. Doğruları alkışladığını, yanlışlara şerh koyduğunu kaydeden Deda, “Gezi’de bir ağacın hakkını savunmak için mücadele eden, bu uğurda yaşamını kaybeden, yaralanan gençlerimizden aldığım emanete sahip çıkmak adına Merkezefendi Belediyesinin rant uğruna yeşil alanları imara açmasına itiraz ettiğim için neredeyse hainleştirildim. Bu ve benzeri birçok yanlış ve hakkaniyetsiz bulduğum, birilerini haksız yoldan zengin etmeye yönelik kat artırımları, parsel birleştirmeleri gibi uygulamalara partimin yetkili kurullarında ‘hayır’ dediğim için zamanla belediye başkanı ve ilçe başkanı tarafından sürekli ötekileştirildim” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERİM İHRAÇ SEBEBİ SAYILDI”

Belediyeyle ilgili eleştirilerini ilçe başkanıyla bizzat paylaştığını, bu eleştirilerin giderilmesini belediye meclis üyesi sıfatıyla talep ettiğini anlatan Deda, açıklamasına şöyle devam etti:

“Çünkü bizim, Merkezefendi ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza adaletli bir yönetim sözümüz vardı. Fakat nedense bu demokratik talebim, sanki ben partimin düşmanıymışım gibi partiden ihraç sebebi sayıldı. Merkezefendi CHP İlçe Başkanı’nın da dediği gibi, karara bir gün kala istifa ettim. Çünkü kararın demokratik bir şekilde ele alınmayacağını onlar da zaten itiraf etmiş oldular.

Maalesef partimizin en önemli referansları olan parti içi demokrasi, hak, hukuk ve adalet mevcut yönetim tarafından tamamen ortadan kaldırılmıştır. Düşünceleri özgürce ifade etmek, doğruya doğru demek, yanlışa da karşı çıkmak anında partiden ihraç gerekçesi yapılmaktadır. CHP İl ve Merkezefendi İlçe yönetimi, kendisine karşı en ufak eleştiride bulunan herkesi partiden atmakla uğraşacağına, enerjisini insanları bütünleştirmeye, Denizli’nin ve Merkezefendi’nin asıl sorunlarına harcasaydı, bugün maalesef bunları konuşuyor olmayacaktık.

Biz, demokrasiyi işleten ve tüm Türkiye’de demokrasi talep eden bir partiyiz. Partimizin bu en temel taleplerini yerine getirmeyen bir il ve ilçe yönetimiyle görev yapabilmek mümkün olamaz duruma gelmiştir. Merkezefendi ilçemizdeki vatandaşlarımıza olan sorumluluğumu bu otoriter, ayrıştırıcı ve art niyetli anlayış ile sürdürme olanağım kalmamıştır.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı’nın, benim genel merkezden gönderildiğimi, bu nedenle uyum sağlayamadığımı belirten açıklaması, partim adına büyük talihsizliktir. Kendisine soruyorum. Beni AKP genel merkezi mi gönderdi? O genel merkez sizin de genel merkeziniz değil mi? Siz CHP’nin ilçe başkanı değil misiniz? Bu açıklamanızla kendinizi genel merkezin üstünde tuttuğunuzun farkında mısınız? Bana yaptığınız tüm bu ötekileştirmelerinizin sebebi, açıkça belli olmuştur ki özünde genel merkeze karşı olan hamasi tutumunuzun, kendinizi CHP’nin üzerinde gören tutum ve davranışlarınızın dışavurumudur.
Dün Cumhuriyet Halk Partiliydim, bugün de ve yarın da gönülden partime bağlılığım devam edecek. Kayıtlı olmasam da partim adına doğruları desteklemeye, yanlışları eleştirmeye, Merkezefendili vatandaşlarımızın hak ve hukuku adına belediye meclis üyesi olarak çalışmaya devam edeceğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.”