CHP’de Mahir Akbaba il başkanı oldu – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de Mahir Akbaba il başkanı oldu

CHP’de Mahir Akbaba il başkanı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2018 Cuma - 15:38Güncelleme: 4 Mayıs 2018 Cuma - 17:04
CHP’de Mahir Akbaba il başkanı oldu

CHP’de Ali Rıza Ertemür’ün milletvekili aday adayı olmak üzere istifasıyla boşalan il başkanlığına Av. Mahir Akbaba seçildi. CHP’nin yeni il başkanı, siyasette Akbaba Ailesi’nin 2. kuşak temsilcisi olarak görev yapacak.

CHP’de 30 Aralık 2017’de yapılan kongrede il başkanlığına seçilen ve milletvekili aday adayı olmak üzere istifa eden Ali Rıza Ertemür’ün yerine gelen isim belli oldu. Yönetim kurulu, kendi içindeki seçimle Av. Mahir Akbaba’yı il başkanlığına seçti.

Ertemür başkanlığındaki yönetimde seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Akbaba, sosyal demokrat kesimin deneyimli siyasetçilerinden, Av. İsmail Akbaba’nın oğlu. İsmail Akbaba da SHP’de Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştı.

“GENEL MERKEZ BUGÜN AÇIKLAMAMIZI İSTEDİ”

CHP İL Başkanlığına seçilen Mahir Akbaba, “Biz kendi içimizde il başkanını belirlemiştik. Genel merkeze de bunu bildirdik. Bizden il başkanı açıklamasını, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının açıklanmasından sonra kamuoyuna duyurmamız istendi. Biz de hukukçuyuz. ‘Usul esastan önce gelir’ diyerek, bu isteğe uygun davrandık. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Muharrem İnce’nin açıklamasından sonra biz de il başkanlığı seçiminin sonucunu karar defterimize yazarak, kamuoyuyla paylaştık” açıklamasını yaptı.

YENİ GÖREV DAĞILIMI

Öte yandan il başkanı seçimiyle birlikte yönetim kurulunda yeni bir görev dağılımı oldu. Örgütten sorumlu il başkan yardımcılığına Göksel Erdoğan, hukuk ve seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığına Ahmet Çon il sekreterliğine Gürel Bingüller, seçildi.