Arpacı: Su kesintileri kaç ay daha sürecek? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arpacı: Su kesintileri kaç ay daha...

Arpacı: Su kesintileri kaç ay daha sürecek?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2021 Cumartesi - 13:56Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi - 14:13
Arpacı: Su kesintileri kaç ay daha sürecek?

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, altyapı yatırımları yapılırken kentte 2050 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağının söylendiğini, ancak bu yaz birçok mahallede “yoğun kullanım” gerekçesiyle su kesintileri yaşandığını söyleyerek, “Su kesintileri kaç ay daha sürecektir?” diye sordu.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, son günlerde yaşanan içme suyu kesintileriyle ilgili Bağbaşı Mahallesi Pazaryeri’nde açıklamada bulundu. Arpacı, DESKİ tarafından duyurusu yapılmadan plansız şekilde uygulanan uzun süreli su kesintilerinin çok ciddi mağduriyetler doğurduğunu belirtti.

Kentteki çalışmaların “100 yılın dev altyapısı” sloganıyla duyurulduğunu anımsatan Arpacı, ancak proje tamamlanan mahallelerde su kesintileri yaşandığını, yağmurda yolların göle döndüğünü., bu çalışmalar için verilen yüksek meblağlar ve her proje için yıllarca katlanılan sürenin halkın zararına olduğunu kaydetti.

“TRAJİK BİR DURUM”

Plansız su kesintisi yapılmasını ve gerekçesinin “yoğun kullanım” olarak açıklanmasını eleştiren Arpacı, “Pamukkale ilçemizde yaşanan pompa ve şebeke arızaları artık bu işin yönetilemez bir hal aldığını göstermiştir. 100 yılın dev (!) altyapı projesi olarak başlatılan ve 2050 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağı iddia ederek çalışmalar yapılan Pamukkale’de 2021 yılında yaşanan su krizi elbette açıklamaya muhtaç, trajik bir durumdur” dedi.

“36 SAATE VARAN KESİNTİLER OLUYOR”

Arpacı, Pamukkale’nin nüfus olarak büyük kısmını içine alan merkez mahallerinden Tekke, Gökpınar, Zümrüt, Kervansaray, Zeytinköy, Bağbaşı, Kayıhan, Hürriyet, Kınıklı, Yunusemre, Siteler, İncilipınar, Deliktaş, Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka, Akhan mahallelerinde “yoğun kullanım” nedeniyle duyurusu yapılmayan plansız su kesintilerinin yaşandığını, ayrıca Kervansaray, Zeytinköy, Gökpınar gibi mahallelerde basınç yeterli gelmediği için suların 2 ve ya 3. katlara çıkmadığını, bazı sokaklarda 36 saate varan su kesintileri yaşandığı, suyun tankerlerle taşındığını ifade etti.

SU KESİNTİSİYLE İLGİLİ SORULAR

“Bu konu hakkında ne sahada çalışanlar ne DESKİ yetkilileri ne de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşlarımıza aydınlatıcı cevap verememiş, özellikle ihbar hattındaki yetkililer durumu geçiştirmeye çalışarak vatandaşı yine üzmüşlerdir. Hatta çalışanlar, mağdur vatandaşlarla iletişim kurarken alaycı bir dil kullanarak sürece ciddiyetsiz yaklaşıldığını bir kez daha ortaya koymuştur” diyen Arpacı, şu soruları yöneltti:

-Bu kesintilerin gerçek nedeni nedir?
-Denizli kent merkezinde ne kadarlık içme suyumuz kalmıştır?
-Su kesintileri kaç ay daha sürecektir?
-Kesintiler devam edecekse, bir plan dahilinde kamuoyuna duyurmayı düşünüyor musunuz?
-Bütün dünyanın temizlik ve hijyen vurgusu yaptığı pandemi sürecinde susuz kalan evlerin temel temizlik ihtiyacını giderecek alternatif çözümleriniz var mıdır?
-Sıcaklık artışı ve önümüzdeki Kurban Bayramı da düşünüldüğünde su tüketimi ile ilgili bir önlem alınacak mıdır, alınacaksa çözümünüz geçici mi yoksa kalıcı mı olacaktır?
-Denizli’nin önümüzdeki 30 yıl boyunca içme suyu sorununu çözeceğini söylediğiniz Akbaş Barajı projesinde son durum nedir?
-Dün Ankara asfaltında bendin yıkılması sonucu yaşanan ve Pamukkale’nin beklentisi olan onlarca tonluk suyun yollara taşmasının Akbaş Baraj proje ile bağlantısı var mıdır? Bu hatanın maliyeti, süre ve su olarak kaybı nedir?