CHP Merkezefendi Meclis Grubu’nda disipline gidecekler netleşiyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Merkezefendi Meclis Grubu’nda disipline gidecekler...

CHP Merkezefendi Meclis Grubu’nda disipline gidecekler netleşiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2022 Çarşamba - 18:56Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba - 19:07
CHP Merkezefendi Meclis Grubu’nda disipline gidecekler netleşiyor

CHP Merkezefendi Belediye Meclisinde, CHP’li üyelerin CHP’li adaya oy vermemesi siyasi gündemin ilk sıralarındaki yerini korurken, encümen adayı Sündüz Başsorgun’a oy vermeyen 6 üye için disiplin sürecinde son rötuşlar yapılıyor.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Meclisinde yaşananlarla ilgili parti üyelerini mesaj yoluyla bilgilendirdi. Seçimlerle ilgili meclis toplantısı öncesinde grup üyeleriyle bir araya geldiklerini, adaylıklarla ilgili herhangi bir itiraz gelmediğini ve imzaların grup kararı olarak atıldığını aktardı.

“GRUP KARARINA UYMAYANLAR, ‘UYMADIK’ DEME CESERATİNİ GÖSTEREMEDİ”

Komisyon üyelikleri için yapılan açık oylamada problem yaşanmadığını, ancak gizli oylamayla yapılan encümen seçiminde CHP’nin adayları Özdilek Koçoğlu’na 15,Sündüz Başsorgun’a 5 oy çıktığını anımsatan Horzum, şunları kaydetti:

“Grubumuzun adayına, grup kararımız olmasına rağmen (ki grubumuzda hiç kimse itiraz etmedi) kendi arkadaşlarımız oy vermemişler. Sonrasında olağanüstü grup meclisi toplantısı yaptık. Beni en çok üzen tarafta burası; bütün meclis üyesi arkadaşlarım oy verdiklerini iddia ettiler!!! Grup kararına, parti ilkelerine, tüzüğe, yönetmeliğe uymama cesareti olan arkadaşlarımız, uymadık deme cesaretini maalesef göstermediler.

Araştırmalarımızı derinleştirerek, tek tek yapılan görüşmeler, bilgiler, görgüler ve belgeleri ortaya koyduk. Araştırmalarımız halen devam etmekte olup, şu an itibariyle elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kendileri ile yapılan görüşmelerde Necdet Yılmaz, Cihan Saraçoğlu, Serkan Kaya; olayın bu hale gelebileceğini öngöremediklerini, Merkezefendi Belediyesine ve partimize verdikleri bu zarardan son derece üzüntü ve kaygı duyduklarını, bu bağlamda kamuoyundan ve partimizden özür dilediklerini beyan ettiler. Meclis üyemiz ve belediye başkan yardımcımız Necdet Yılmaz, Sayın Belediye Başkanımıza başkan yardımcılığından istifasını sunmuştur. Meclis Üyemiz ve Merkezefendi Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur Tunç, kooperatif başkanlığından istifa etmemiş, yasal sürecin sonunda gereğini yapacağını beyan etmiştir.

Parti tüzüğüne, grup kararına uyan, oy veren arkadaşlarımızın da zan altında kalmaları, ekip arkadaşlığına, yol arkadaşlığına hiç uymayan bir tavırdır. Hiçbirimizin diğer bir arkadaşımızı zan altında bırakma hakkı yoktur. Bu bağlamda oy veren meclis üyelerimiz Başkan Şeniz Doğan, Fatma Atıcı Bakcan, Özdilek Koçoğlu, Sündüs Başsorgun, İbrahim Abuşaha’dır.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, inceleme ve araştırmamız devam etmektedir. Bu sürecin sonunda nedamet gösteren meclis üyelerimizle, nedamet göstermeyen meclis üyelerimize yapılması gereken yapılacaktır. Parti tüzüğümüz ve yönetmeliklerimiz uygulama süreci devam etmektedir.”

GÖZLER ASLAN VE SARI’YA ÇEVRİLDİ

Horzum’un bu açıklamasının ardından oy veren ve vermeyen isimler netleşti. Oylama sonucuna göre, 4 isim oy vermediğini kabul etti. Ancak Aydın Aslan ve İlhan Sarı, henüz “oy vermedik” demedi.

“HAYSİYET CELLATLIĞI YAPMADAN KARAR VERECEĞİZ”

Horzum, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili son çalışmaların, araştırmaların yapıldığını, sonrasında bir dosya hazırlanacağını belirterek, “Kimseyi itham etmeden sonuçları ortaya koyan bir dosya hazırlanacak. Büyük ihtimalle yarın (perşembe) hazır olur. Bunu CHP İl Başkanlığına sunacağız” dedi.

“Ben yaptım oldu” tavrı içinde bulunmadan sonuç elde etmeye çalıştıklarını anlatan Horzum, “Titiz bir çalışma yapıyoruz. İtham kötü bir şey. Kimseyi itham etmeden, zan altında bırakmadan bir sonuca ulaşacağız” diye konuştu.

İHRAÇ TALEBİYLE Mİ DİSİPLİNE VERİLECEKLER?

“Oy vermeyen üyeler için ihraç istenecek mi?” sorumuza Horzum, “Talebimiz parti tüzüğüne, disiplinine göre en ağır şekilde cezalandırılmaları şeklinde olacak. Ben hukukçu değilim. Yönetimde hukukçu arkadaşlarımız var. Bilgileri, belgeleri değerlendirip bir dosya hazırlayacak ve il başkanlığımıza sunacağız. Kararı da İl Disiplin kurulumuz verecek” yanıtını verdi.