CHP Merkezefendi Belediyesi’nde dosya taşımanın peşini bırakmıyor – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Merkezefendi Belediyesi’nde dosya taşımanın peşini...

CHP Merkezefendi Belediyesi’nde dosya taşımanın peşini bırakmıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Nisan 2019 Çarşamba - 12:25Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba - 13:30
CHP Merkezefendi Belediyesi’nde dosya taşımanın peşini bırakmıyor

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Merkezefendi Belediyesi'nden dosyalar taşındığı iddialarının ardından bugün de basın toplantısı düzenleyerek, belediye personeline "dosya taşımayın, bilgisayar kayıtlarını silmeyin" uyarısını yaptı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, partililer ile birlikte Merkezefendi Belediye Binası önünde basın toplantısı düzenleyerek, belediyeden dosyalar çıkarıldığı, bilgisayar kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Varlıker, şunları söyledi:

"SEÇİM GECESİ MERTAŞ BİNASINA GİRİLDİ"

“Adayımız Sayın Şeniz Doğan 31 Mart seçimlerinden Merkezefendili hemşehrilerimizin büyük desteğiyle belediye başkanı olarak çıkmıştır. Şu an için resmi olmayan sonuçlara göre, 13 bin 500 oy farkıyla belediye başkanımız olmuştur. Ancak pazartesi gününden itibaren bizzat bana ve örgüt üyesi arkadaşlarımıza çok can sıkıcı bilgiler ve fotoğraflar gelmeye başladı. İddia ediliyor ki, MERTAŞ’ın hizmet binasına seçim gecesi giriliyor, burada bilgisayarlar temizleniyor, evraklar götürülüyor. Hangi veriler silinmeye, hangi gerçekler gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın nafile.

"HER TÜRLÜ İŞLEMİN TAKİPÇİSİYİZ"

Kamuoyu şunu net bir şekilde bilmelidir ki, kazanılan zaman içerisinde her ne yapılırsa yapılsın biz burada dönen ve yapılacak olan her türlü hukuksuz işlemi tespit edeceğiz. Merkezefendi’de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını yedirmeyeceğiz.

"KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SİLİNİYOR"

Merkezefendi’nin hiçbir personeli suça ortak olmasın, hiçbir belgeye imza atmasın, hiçbir veriyi temizlemesin. Keza bunları vebali çok ağır olacaktır. Takip ediyoruz, üç gündür çok sayıda evrak ve dosya kolilerle belediye yerleşkelerinden başka adreslere taşınıyor. Yine iddia ediliyor ki, güvenlik kameraları kapatılıyor, görüntüler siliniyor. Yine iddia ediliyor ki, başkanlık katındaki bilgisayarların hard disk kayıtları siliniyor veya format atılıyor.

Yaşananların takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Belediyenin kaybeden yönetimi zaman kazanmak adına ilçe seçim kuruluna dün itirazlarda bulunmuştur. Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ın görevini devralmasına, mazbatasını almasına engel olunmuştur.

"SUÇA ORTAK OLMAYIN!"

Merkezefendi Belediyesi çalışanlarına da sesleniyorum: Hiçbir şekilde kanunsuz emri yerine getirmeyiniz. Unutmayın ki kanunsuz her emir sizi bir suça ortak ettiği gibi, Merkezefendili vatandaşlarımızın da haklarının gasp edildiği anlamına gelmektedir.

"BELEDİYEYE DENETÇİLERLE GİRECEĞİZ"

Mazbatayı alır almaz Sayıştay denetçileri, bağımsız denetim kurumları, bilgi işlem uzmanları, hesap uzmanları ve gerekli tüm teknolojik yetkinliğe sahip ekiplerle girmek zorunda kalacağımızı da belirtmek istiyorum. Merkezefendi sakinlerinin her türlü hakkının teminatı ve bekçisiyiz."