CHP İl Başkanı Horzum, Denizlispor Başkanı Uz’u istifaya davet etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP İl Başkanı Horzum, Denizlispor Başkanı...

CHP İl Başkanı Horzum, Denizlispor Başkanı Uz’u istifaya davet etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2023 Çarşamba - 21:36Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba - 21:36
CHP İl Başkanı Horzum, Denizlispor Başkanı Uz’u istifaya davet etti

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, MHP’den milletvekili aday adayı olan Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Uz’u istifaya davet etti.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, yaptığı açıklamada, MHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Mehmet Uz’un siyaset yapacaksa bir an önce Denizlispor Kulübü Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce de Uz’u istifaya davet ettiğini anımsatan Horzum, “Denizlispor başkanı sayın Mehmet Uz ‘dan geçtiğimiz günlerde istifa etmesini istemiştik. Özellikle spora siyaset karıştırdığını vurguladık ve stadyumlarda taraftarı tehdit edeceğine ya siyaset ya da sporu tercih etmesini önermiştik. Gördük ki ne haklı bir açıklama yapmışız. Denizlispor Başkanı Sayın Mehmet Uz, Genel Başkanı ile fotoğraf çekip kamuoyuna Denizlispor Başkanlığı devam ederken milletvekilliği aday adaylığını açıklamıştır” dedi.

Bunun etik olmadığı kadar Denizlispor markasına, taraftarına ve camiaya büyük saygısızlık olduğunu kaydeden Horzum, “Denizlispor markasını kullanıp bir partinin milletvekili aday adayı olamazsınız. Denizlispor markası, bir partinin arka bahçesi değildir, olamaz ve bir an önce istifanızı yönetiminize sunmanızı, temiz siyaset yapmanızı tavsiye etmekteyiz. Bu rezalete ne Denizlispor Camiası ne de Denizli halkı izin vermez” diye konuştu.

BAHÇELİ İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞIP ADAYLIĞINI DUYURDU

Uz, sosyal medya hesabından aday adaylığını “28. dönem MHP milletvekilliği aday adaylık başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun ardından kabulleriyle bizi onurlandıran liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye şükranlarımı sunuyorum” paylaşımını yapmıştı.