Karaca’dan kendini savunurken eşini öldüren kadına ziyaret – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan kendini savunurken eşini öldüren kadına...

Karaca’dan kendini savunurken eşini öldüren kadına ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2021 Çarşamba - 12:50Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba - 16:53
Karaca’dan kendini savunurken eşini öldüren kadına ziyaret

CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, şiddet gördüğü kocasına karşı kendisini savunurken cinayet işleyen Öznur Gülten Efeoğulları’nı cezaevinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılmak üzere gittiği Adana’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Karaca, Kozan ilçesinde kendisine şiddet uygulayıp yaralayan kocası Osman Efeoğulları’na karşı kendisini savunurken bıçaklayarak öldüren Öznur Gülten Efeoğulları’nı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Karaca, Kozan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret ettiği Efeoğulları ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “bir mesajınız var mı kadınlara” diye sorduğunu, “Hiçbir kadın benim yaşadıklarımı yaşamasın. Eğer benim yaşadıklarımı yaşıyorsa da susmasın hakkını arasın. Hiçbir kadın ve çocuk bizlerin yaşadığını yaşamasın” yanıtını aldığını söyledi.

Bu olayla ilgili sürecin takipçisi olacaklarını kaydeden ve Kozan Adnan Menderes Parkında kadınlarla birlikte bir basın açıklamasında bulunan Karaca, şunları kaydetti:

“Öznur Hanım’ın hikayesini bütün Kozan biliyor. 47 yıllık evlilik hayatı boyunca, şiddet görmediği, dayak yemediği bir gün bile geçirmeyen, boşanmak istediğinde ölümle tehdit edilen ama ölümü bile göze alarak şiddetten kurtulmak istediğinde, ‘evlatlarına senin acını yaşatırım’ tehdidi karşısında susmak zorunda kalan, sürekli şiddet görüp, etrafından utandığı için şiddet gördüğünü saklamak zorunda bırakılan, her gün alkol alan, sadece kendisini değil çocuklarını da şiddete maruz bırakan psikolojik, ekonomik şiddet ve tüm şiddet unsurlarını yaşatan bir eş ile geçen 47 yıl. Sadece olay günü yapılan savunma değil, 47 yıllık bir savunmadır.

Öznur Hanım, kasten bir kişiyi öldürmedi. Kurban bıçağı ile ölüm tehditleri ile kendisine yapılan saldırıyı bertaraf etmek istedi. Bugün Öznur Hanım’ı ziyaret, hem bir kadın olarak dayanışma duygumuzu göstermek; hem insan haklarından sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak kadının insan hakkı, en kıymetli hak olan yaşam hakkı mücadelesini Öznur Hanım ile birlikte duyurabilmek içindi. Öznur Hanım’ın öz savunma hakkını kullandığını, öz savunma hakkını kullanan kadınların hukuki güvencelerinin de sağlanması noktasında mesajlarımızı paylaşmak istedik.

CHP’YE YENİ ÜYE OLAN KADINLARA ROZETLERİ TAKILDI

CHP Kozan İlçe Başkanlığı ve Adana İl Başkanlığında partililerle de bir araya gelen Karaca, yeni kayıt yaptıran kadınların rozetlerini taktı.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ile birlikte ev ziyaretleri de yaptı. Karaca, iki çocuğunun gözü önünde kocası tarafından katledilen Tuba'nın ailesi ile cinsel istismara maruz bırakılan bir kız çocuğu ve ailesi ile görüştü.

“YALNIZ DEĞİLSİN, BİZ VARIZ” PANELİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen “Yalnız Değilsin Biz Varız” konulu panele de katılan Karaca, İstanbul Sözleşmesi’nin iktidara geldiklerinde ilk bir hafta içinde geri getirileceğinin sözünü verdi, dayanışmayı örgütleyerek kadın mücadelesini büyüteceklerini ifade etti.