Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti, şikayetlerini dinledi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti, şikayetlerini dinledi

Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti, şikayetlerini dinledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2022 Perşembe - 14:24Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe - 14:38
Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti, şikayetlerini dinledi

Denizli’de esnafları ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunları, şikayetleri ve istekleri dinledi. Kılıçdaroğlu, esnafa çözümün sandıkta olduğunu ve adımın burada atılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile görüşmek ve CHP’li belediyelerin açılışlarını gerçekleştirmek üzere geldiği Denizli’de, bugünkü programı kapsamında İstasyon Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

“ÇÖZÜM SANDIKTA”

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Mevlüt Eskin, 25 yıllık esnaf olduğunu, art arda yapılan zamlarla yüklerinin iyice arttığını söyledi. Eskin, “Doğal gaz ve elektrik büyük bir yük oldu. Aklınıza hangi kalem geliyorsa yükümüz ağırlaştı. Bunun bir çözümü, kurtuluşu olması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, esnafa “Çözümü var. Sandık gelecek hep beraber birinci adımı atacağız” karşılığını verdi.

“BUNDAN SONRA OY VERMEM”

Giyim mağazası sahibi Mehmet Ali Kalfa da 63 yaşında olduğunu ve hala çalıştığını belirterek, “Yıllardır da AK Parti’ye oy verdim. Bundan sonra oy vermeyi düşünmüyorum. İnşallah bundan sonra bu eloy vermeyecek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, “Bu en önemli karar. Çünkü Türkiye’nin gidişini görüyorsunuz. Aynı endişeleri taşıyoruz. Türkiye’nin düzelmesinin yolu sandıktan geçiyor” şeklinde oldu.

“IŞIKLARI MÜŞTERİ GELİNCE AÇIYORUZ”

Girdiği bir başka iş yerinde ışıkların bir kısının sönük olduğunu fark eden Kılıçdaroğlu, bunu esnafa sordu. Esnaf da “1,5 aydır sönük. Müşteri gelince açıyoruz. Onlar da açma evde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz diyorlar. Elektrik faturaları yükümüzü ağırlaştırıyor” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun girdiği lokantanın işletmecisi de elektrik ve doğal gaz zamlarından yakındı.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLE KONUŞTU

Kılıçdaroğlu’nun esnaf ziyareti sırasında yolu sık sık atanamayan öğretmenler tarafından da kesildi. Atanamayan bir matematik öğretmeni, “Atamamızı istiyoruz. Önümüzü göremiyoruz. Atama yapmak zorundalar, gerçekten çok zor durumdayız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu eğitimin önemine değinerek; “Sizlerin her zaman sesi oldum bundan sonra da olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

STK TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından Merkezefendi Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, hükümetin politikalarını eleştirerek, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları ilk işin liyakati getirmek olacağını söyledi. Strateji planlama teşkilatı kuracaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bakan, bürokratlar herkes hesap verecek, her kuruşun demokratik kurallar içinde sorgulandığı bir düzen getireceğiz. Devlette liyakat ve adalet, bunu kesinlikle sağlayacağız. Partizanlığı devletin içinden çıkarmamız lazım. 'Benim adamım gelecek, bu işi yapacak'. Yok kardeşim, o işi en iyi kim yapıyorsa o gelecek. Liderler zirvesinde de bu düşüncemi dile getirdim. 'Efendim bizim partili, bu çok iyi, öbürü bizim partili'... Olmaz bu. En iyi kim yapıyorsa onlar yapacaklar. Devleti yeniden inşa edeceğiz. Doğru kullanılan bir teşvik politikasının Türkiye'ye getirdiği avantajlar açısından sanayi politikasını yeniden gözden geçirmemiz lazım."

DENİZLİ’DE AYRILDI

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesiyle ilgili gelişmeler nedeniyle Denizli'deki diğer programlarını iptal ederek Ankara'ya hareket etti.