Karaca: Kişi başına 20 bin dolar gelir programı hazır – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Kişi başına 20 bin dolar...

Karaca: Kişi başına 20 bin dolar gelir programı hazır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2022 Pazar - 12:42Güncelleme: 4 Aralık 2022 Pazar - 12:42
Karaca: Kişi başına 20 bin dolar gelir programı hazır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün açıklanan CHP’nin Vizyon Belgesi ile ilgili “Kişi başına 20 bin dolar geliri hedefleyen program hazır” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, satın alma gücünün enflasyonla eridiğini, bireysel krediler ve kredi kartı borçlarındaki artışın hızlanarak devam ettiğini, vatandaşın borçlanarak ayakta kalmaya çalıştığını belirtti.

“YAPICI VE KALICI BİR PROGRAM HAZIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul’da geniş bir katılımla açıklanan Vizyon Belgesi’ne de değinen Karaca, “Bu ülke durmaksızın krizlere girdi, krizlerden çıktı. Şimdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Borç batağında boğulan değil, 20 bin doların üzerinde kişi başı gelire sahip yurttaşların yaşadığı bir ülke için yapıcı ve kalıcı bir programın hazır” dedi.

“TÜM YURTTAŞLAR EKONOMİK VE SOSYAL HAKLARINA KAVUŞACAK”

CHP’nin Ekonomi Vizyonu Belgesi ile Cumhuriyet’in 2. yüzyılında Türkiye’yi 4. Endüstri Devrimi’nin geliştiricilerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Karaca, “Ekonomik ihtiyaç ve öncelikleri gözeterek 2023 bütçesini yeniden yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, sendikalaşmanın, örgütlü toplumun önünü açıldığı, krizlerin son bulduğu, ekonomik ve sosyal haklarına tüm yurttaşlarımızın kavuştuğu bir ülkeyi birlikte var edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak” ifadelerini kullandı.