CHP’li Karaca: Talimatla fiyatlar düşmez – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Karaca: Talimatla fiyatlar düşmez

CHP’li Karaca: Talimatla fiyatlar düşmez

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ağustos 2022 Pazar - 10:29Güncelleme: 14 Ağustos 2022 Pazar - 10:30
CHP’li Karaca: Talimatla fiyatlar düşmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ilçe gezilerinde çiftçilerle bir araya geldi. Karaca, fiyatların talimatla düşmeyeceğini, bunun ancak maliyetlerin düşmesiyle gerçekleşeceğini belirtti.

Seçim bölgesi Denizli’de ilçe gezilerine çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın ilk durağı Beyağaç oldu. Karaca, Beyağaç İlçe Başkanı Hüseyin Erdoğan ve CHP örgütüyle parti binasında değerlendirmelerde bulundu.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Uzunoluk, Eşen, Geriçam mahallelerinde muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu. Gittiği yerlerde “Bize katılın” çağrısı yapan Karaca, CHP’ye yeni katılan kadın üyeye rozetini taktı.

BULDAN’DA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

Karaca, daha sonra Buldan’a gitti. Görüştüğü üzüm üreticileri, artan maliyetlerden yakınırken, gelirlerinde bir artış olmadığını, böyle devam etmesi durumunda bağcılığın yapılamaz hale geleceğini söyledi. Üreticiler, üzüm fiyatının 30 liradan aşağı olmaması gerektiğini de ifade etti.

Karaca da üzüm fiyatının erken açıklanması gerektiğini, fiyata göre üreticinin ürününü yaş mı satacağına ya da kurutacağına karar vereceğini, kurutma için hava koşullarının önemli ve vaktin geçmekte olduğunu kaydetti. Karaca, sözlerine şunları ilave etti:

“Devletin, çiftçinin maliyetini düşürmesi lazım. Üreticinin maliyeti düşmezse fiyatlar düşmez. Şimdi çıkıyor diyor ki, ben talimat verdim, ayçiçek fiyatı dahil 30-40 üründe fiyatlar inecek. Talimatla fiyatlar inmez. Fiyatların inmesi için maliyetlerin inmesi lazım. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu üzüm fiyatlarının en az 2 dolar olması gerektiğini söyledi. İktidar, biz ne söylersek yapıyor. İnşallah sizler içinde o 2 doları hayata geçirir.”