Karaca: Meclis tatildeyken Erdoğan 185 karar aldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Meclis tatildeyken Erdoğan 185 karar...

Karaca: Meclis tatildeyken Erdoğan 185 karar aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 14:44Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 14:45
Karaca: Meclis tatildeyken Erdoğan 185 karar aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’nin tatil olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 185 karar aldığını, 4 kararname yayımladığını, 150 atama yaptığını bildirdi.

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, meclisin kapalı olduğu 3 aylık dönemde Cumhurbaşkanlığı kararlarının istatistiklerini paylaştı. Karaca, tatil döneminde yürürlüğe konulan kararname, karar ve yönetmelikleri eleştirerek, "iktidarları sona ermek üzere olanlar giderayak neyin kararını alıyorlar?" diye sordu.

"84 MİLYONUN ÇIKARLARINI HİÇE SAYMAKTIR"

Yaz döneminde Erdoğan’ın imzasıyla 4 Cumhurbaşkanı Kararnamesi, 10 yönetmelik ve 1 tebliğ yayımlandığını, 26 milletlerarası antlaşma ve sözleşmenin yürürlüğe girdiğini, 185 cumhurbaşkanı kararının uygulandığını, 150 atamının yapıldığını kaydeden Karaca, "Yaz tatilini fırsat bilerek çok sayıda kararı meclisten ve halkın gözünden kaçırarak alelacele imzalamak, 84 milyonun çıkarları tek kişinin keyfi için hiçe saymaktır" ifadelerini kullandı.

"OLDU OLACAK BAKANLIKLARI DA KALDIRIN"

Bakanlıkların ve onların çeşitli alt birimlerinin dahi alabileceği bir sürü ayrıntı konu için de Cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandığını ifade eden Karaca, şunları kaydetti:

"Neredeyse Bakanlıkların iç yapısında, işleyişinde, alacakları basit kararlarda bile tüm inisiyatifleri ellerinden alınmış. Maşallah tek adamın bilmediği, sarayın karışmadığı detay yok. Madem en kıyıda köşede kalmış konuların kararını bile saraydan alıyorsunuz, oldu olacak bakanlıkları da kaldırın. Yalnızca tasdik makamı sıfatına indirecekseniz bakanlıklara ne gerek var?"

ACELE KAMULAŞTIRMA ELEŞTİRİSİ

"Acele kamulaştırma" kararlarını da eleştiren Karaca, "İncelediğimiz 185 kararın 59'u, yani kabaca üçte biri çoğunluğu 'acele kamulaştırma' başlığı taşıyan düzenlemelerden oluşuyor. Ülkede ekonomik dengeler bu kadar bozukken, iktidar temsilcileri altı ay önce hakaret ettikleri Körfez ülkeleri liderlerinin kapısını kredi için çalarken, sürekli kısıtlı kaynaklardan ve tasarruflardan bahsedilirken, bir de bakıyoruz bir sürü arazi kamulaştırılıyor. Üstelik acele kamulaştırma usulü ile yangından mal kaçırır gibi" dedi.

"LAYIKIYLA HESAP SORACAĞIZ"

Karaca, açıklamasını "Alınan tüm bu kararların takipçisi olacağız. Tespit ettiğimiz ne kadar usulsüzlük varsa bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hiçbir vatandaşımız kaygılanmasın. İktidarımızda, demokrasiyi işler kılacağız, güçlendirilmiş parlamenter sistemi hakim kılacağız, Meclis denetiminden kaçırmaya çalıştıkları bütün saray usulsüzlüklerinin hesabını layıkıyla soracağız" sözleriyle bitirdi.