Karaca: Çocukların katılım hakkı gözetilecek – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Çocukların katılım hakkı gözetilecek

Karaca: Çocukların katılım hakkı gözetilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2022 Pazar - 12:22Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar - 12:50
Karaca: Çocukların katılım hakkı gözetilecek

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çocuklarla ilgili dağınık durumdaki mevzuatı tek çatı altında toplayacak ve onların katılım hakkını gözetecek çalışmalar yaptıklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen “Çocuk Adalet Sisteminin Geleceği” konulu sempozyumda yaptığı CHP’nin “Ulusal Bütüncül Çocuk Politikasını” anlattı.

CHP’nin çocuğun üstün yararını gözeten bir parti olduğunu söyleyen Karaca, çocuklarla ilgili dağınık halde bulunan mevzuatı tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini, mevzuatta nelerin değişmesi gerektiği üzerine detaylı ve kapsayıcı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çocuk hakları alanında çalışan akademisyen, uzman, sosyolog, pedagog, avukat, hak savunucusu ve farklı alanlardan 23 katılımcı ile toplantı gerçekleştirdiklerini ve bütüncül çocuk hakları politika belgesi üzerine çalıştıklarını aktaran Karaca, hazırladıkları taslak politika belgesini çocukların görüşlerini aldıktan sonar nihai hale getireceklerini ifade etti.

Çocukların yaşama, gelişim, koruma ve katılım haklarını gözeten kapsayıcı politikaları, çocuk hakları alanında çalışan uzmanlar ve hak savunucularıyla birlikte geliştirmeye devam edeceklerini kaydeden Karaca, “Çocuğu bugünün hak öznesi olarak görürsek sorunları çözeriz, eşit bir toplumu, demokrasiyi mümkün kılabiliriz. Çocuğu ihmal, istismar ve risklerden korumak amacıyla hareket ederken, çocuk algısı da değişmeli” dedi.