CHP 98. Kuruluş yıldönümünü kutladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP 98. Kuruluş yıldönümünü kutladı

CHP 98. Kuruluş yıldönümünü kutladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Eylül 2021 Cuma - 13:20Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma - 13:21
CHP 98. Kuruluş yıldönümünü kutladı

CHP, kuruluşunun 98. yılını kutladı. Yağmur altında yapılan törenin ardından Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

CHP Denizli İl Başkanlığınca düzenlenen kutlama programı valilik önünde yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.

Törenin ardından oluşturulan kortej, Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu sevda öyle büyük bir sevda ki, önünde 7 düvel bile duramadı” diyerek, şunları söyledi:

“Dünyanın farklı coğrafyaları ve sınırlarımızda her yer tekrar yangın yerine döndü. Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığımız sürece kadınımız, gencimiz ve bizlerin her zaman değeri olacak. Bu gün ülkemizde nüfusumuzun yüzde 15’inden fazla sığınmacı ve göçmen var. Maalesef topraklarımızda kimin ne olduğunu bilmediğimiz milyonlarca insan yaşıyor. Bütün bu şartlar altında gerçekten ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin değerini daha iyi anlıyoruz. Onun için bu Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, hepimizin namus ve boyun borcudur. Umarım ki güzel günler için mücadele edecek insanların sevdası hiç eksik olmaz. Ülkemizde üretim kalmadı, ülkemizde dayanışma maalesef kalmadı. Herkes zorluk içinde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Yapmamız gereken şeyler çok basit: Önce üretime ve üreticiye destek çıkacak bir Türkiye yaratmak zorundayız. İşçinin, emekçinin ve geleceğe huzurla bakacak çocukların Türkiye’sini yaratmak hepimizin boynunun borcudur. Bu gün buradayız ve birlikteyiz. Umarım ki bu muhalefette geçirdiğimiz son kutlamadır. Bundan sonraki kutlamalarımızı iktidarda olduğumuz, Türkiye’yi yeniden inşa ettiğimiz günlerde yapacağız. Partimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun.”