CHP Denizli’de 2. parti oldu, Horzum seçimin kazananı olduklarını iddia etti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli’de 2. parti oldu, Horzum...

CHP Denizli’de 2. parti oldu, Horzum seçimin kazananı olduklarını iddia etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:10Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:10
CHP Denizli’de 2. parti oldu, Horzum seçimin kazananı olduklarını iddia etti

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, AK Parti’nin yüzde 34 ile Denizli’de birinci, CHP’nin de yüzde 32 ile ikinci olduğu milletvekili seçimi için “kazanan” olduklarını iddia etti. Bunu da AK Parti’nin oy kaybı, CHP’nin de yüzde 4 oranındaki oy artışıyla izah etmeye çalıştı.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sözlerine sağanak yağışların kentte yarattığı olumsuzluklara değinerek başlayan Horzum, "Yaptıkları altyapıya ‘yüzyılın altyapısı’ dediler ama Bağbaşı, Asmalıevler, Zeytinköy sular altında kaldı. 2023’te şehrin göbeğinde selden dolayı sıkıntı yaşandı" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYLARI AZALDI, MİLLET İTTİFAKI OYLARINI ARTIRDI"

Horzum, 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan milletvekili ile cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oylarında düşüş, Millet İttifakı’nın oylarında artış olduğunu, daha fazla oy alınabileceğini, bunun neden gerçekleşmediğini araştıracaklarını söyledi.

"BAHANE ÇOK, BAHANEYE SIĞINACAK HALİMİZ YOK"

Seçimlerin geride kaldığını belirten Horzum, "Tarih tekerrürden ibarettir. Seçimle ilgili bahane çok, bizim bahaneye sığınacak halimiz yok. ‘Halk bizi anlamadı’ demeyeceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

"SEÇİME 1,5 KALA ADAY AÇIKLAMAYACAĞIZ"

Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın "Tarih tekerrürden ibaret diyorsunuz ama CHP Denizli’de 24 yıldır tarihi tekerrür ettirip seçim kazanamıyor. En son seçimi yanınızda oturan Sayın Ali Marım ile kazandı. Bu nasıl bir tarih tekerrürü" sorusuna Horzum, şu yanıtı verdi:

"Oylarını yüzde 32'ye çıkarmış bir partinin il başkanıyım. 2018 ile 2023 arasında bir değişim var. Bu değişimi yerel seçimlere aktarmak istiyoruz. Bu artış yeter mi? Bakın sayıları okuduğunuzda büyükşehirden tutun birçok ilçede Millet İttifakı'nın belediyeyi alacağı aşikar. Bu konuda hiçbir bahaneye sığınmadan önce mektubu bir okuyacağız, dersimize çalışacağız. Biz tek tek çalışmadığımız sürece, bizim öyle elimizde çok büyük imkanlar, kamunun gücü, devletin imkanları yok. Biz bireysel, emekle bir yerlere gelen bir partiyiz. Birebir çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kafamızda bazı stratejiler var. Seçime 1,5 kala belediye başkanı adayı açıklamayacağız. Bunların çalışmalarını çok önceden yapıp, arkadaşlarımızı sahaya sürüp çalışmalarımızı başlatacağız. "

"TABLO KAYIP-KAZANÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Ünal’ın "Seçim kazanıyoruz diyorsunuz ama CHP Denizli'de ikinci parti oy olarak baktığınızda. Nasıl bir seçim kazandınız? " sonusuna da Horzum, "Birinci partinin yüzde 7 oy kaybettiğini bir kenara bırakırsanız yanlış bakarsınız istatistiklere. Ben mali müşavirim. Eğer bir tabloyu değerlendireceksek, kayıp ve kazançları değerlendirmemiz lazım. Bu şehrin birinci partisi yüzde 7 oy kaybederken, ikinci partisi yüzde 4 oy artışında ise o zaman başarılı parti CHP'dir" yanıtını verdi.

"CHP NEDEN BİRİNCİ PARTİ OLAMIYOR" SORUSU

Ünal’ın "Başarıdan söz etmiyorum, seçim kazanmaktan söz ediyorum ve ikinci partisiniz. Bunca ekonomik problemlere rağmen neden birinci parti olamıyorsunuz, onu sordum" sorusunu da Horzum, "Biraz önce söyledim. Bize 326 bin kişi oy vermediyse bunu sorgulayacağız. Bunlar da bizim vatandaşımız. CHP başarısız derseniz ya da iktidar parsinin il başkanı gibi başarılıyız diye bakarsanız yanlış bakarsınız onu anlatmaya çalışıyorum" diye yanıtladı.