Karaca’dan “şeker neden yok” sorusu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan “şeker neden yok” sorusu

Karaca’dan “şeker neden yok” sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2022 Perşembe - 11:45Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe - 12:29
Karaca’dan “şeker neden yok” sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, fabrika çıkış fiyatının iki katından fazla artışa rağmen piyasada toz şeker bulunamadığını belirterek, bunun nedenini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, son günlerde fiyatı artan ve ürüne ulaşmada sıkıntı çekilen toz şekerle ilgili açıklama yaptı. Karaca, yaklaşan ramazan ayında pastacı, tatlıcı ve dondurmacı esnafının daha çok şekere ihtiyaç duyacağını, ancak yüksek miktardaki fiyat artışına rağmen piyasada yeteri kadar toz şeker bulunmadığını ifade etti.

“FABRİKADA 270, PİYASADA 650-700 LİRA”

Pastacı, dondurmacı, tatlıcı esnafının toz şeker bulamama nedeniyle zorda olduğunu kaydeden Karaca, “Şeker fabrikalarından 50 kilogramlık toz şekerin çıkış fiyatı 270 lira olmasına rağmen, toptancılarda 650-700 liradan satılmakta. Şekerci esnafı, tatlıcı esnafı, dondurmacı esnafı, bu fiyata bile şeker almak istemelerine rağmen maalesef ‘yok’ deniliyor. Esnaf ürüne ulaşamıyor” ifadelerini kullandı.

Esnafın bu konuda ulaştığı yetkililerin verdiği yanıtı eleştiren Karaca, “Yetkililere ulaştıklarında verilen cevap daha da çarpıcı. Diyor ki resmi kurum yetkilisi: Elimizde var ama piyasaya sürersek daha sıkıntılı bir süreç yaşanacak. Bu nedenle biz de piyasaya yeteri kadar şeker sürmüyoruz, gelen talimat böyle. Yaklaşan ramazan ayı. Pastacıların, dondurmacıların, tatlıcıların şekere daha fazla ihtiyacı olacak. Vatandaşın da talebi artacak. Şimdi soruyoruz: fabrika çıkışı 27 lira olan toz şeker toptancıda neden 650-700 lira. bu sorunun yanıtını istiyoruz. Ya da depolarda var olan toz şeker neden piyasaya sürülmüyor?” dedi.