Karaca: Kayaköy TOKİ Konutları ne zaman teslim edilecek? – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Kayaköy TOKİ Konutları ne zaman...

Karaca: Kayaköy TOKİ Konutları ne zaman teslim edilecek?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2020 Salı - 11:19Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı - 16:15
Karaca: Kayaköy TOKİ Konutları ne zaman teslim edilecek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, hak sahiplerine teslimi geciken TOKİ konutlarını TBMM’ye taşıdı. Karaca, verdiği önergeyle konutların ne zaman teslim edileceğini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi’nin Kayaköy Mahallesi’nde daha önce açıklanan tarihte teslim edilmeyen TOKİ Konutları’nı TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Karaca “Kayaköy’de TOKİ’den konut sahibi olan yurttaşlar, yetkililer tarafından kendilerine teslim tarihi olarak 1 Nisan 2020 tarihinin bildirildiğini ifade etmişlerdir. Yurttaşlar Kayaköy’deki TOKİ Konutları’nın çalışmalarının yüzde 96 oranında tamamlandığını, fakat konutların teslim edilmediğini dile getirmektedir. Madem konutlar geç teslim edilecekti neden teslim tarihi 1 Nisan 2020 olarak açıklandı?” açıklamasını yaptı.

“HAK SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ ARTIYOR”

Hak sahiplerinin konutların teslim edilmemesi nedeniyle kiracı olarak oturdukları konutların sahipleri ile sorun yaşadıklarını, diğer yandan pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin hazirandan bu yana normal taksitlerin üzerine eklenmesinin ödeme güçlüğü yarattığını kaydeden Karaca, Bakan kurum’dan şu soruların yanıtını istedi:

SORULAR

1- Denizli’de Kayaköy Mahallesi’nde yapılan toplu konutların teslim tarihi konut sahiplerine neden Nisan 2020 olarak açıklanmıştır?

2- Denizli’de Kayaköy Mahallesi’nde yapılan toplu konutların tamamlanmasına rağmen konut sahiplerine teslim edilmemesinin sebebi nedir?

3- Konutlarına taşınmayı bekleyen yurttaşların yaşadıkları mağduriyetlerini gidermek amacıyla herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

4- Kayaköy’de toplu konutlar konut sahiplerine ne zaman teslim edilecektir?