Karaca: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılsın – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi...

Karaca: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılsın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2019 Cuma - 17:29Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma - 17:29
Karaca: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kadına şiddetin suç olarak kabul edilmesini ve kadın cinayetlerinde iyi hal indiriminin kaldırılmasını istedi.

Emine Bulut’un kocası tarafından çocuğunun önünde hunharca öldürülmesi Türkiye’yi ayağa kaldırırken, CHP’li Gülizar Biçer Karaca’dan “kadına şiddetin suç olarak tanımlansın, kadın cinayetlerinde iyi hal indirimini kaldırılsın” çağrısında bulundu.

Karaca, geçen yıl kasım ayında Türk Ceza Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduğunu anımsatarak, söz konusu kanun teklifinin kadına yönelik şiddetin bir suç olarak tanımladığını ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulanmasını ortadan kaldırılmasını hedeflediğini anımsattı.

“KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT OLAYLAR DEĞİLDİR”

Kasım ayında sunduğu kanun teklifinin hala komisyonda görüşülmeyi beklediğini kaydeden ve “yasa teklifimiz için daha ne bekliyorsunuz?” diye soran Karaca, Emine Bulut cinayeti sonrasında şu açıklamayı yaptı:

“Devlet kadınları koruyamıyor. Artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kadın cinayetleri münferit olaylar değildir. Kadın cinayetleri politiktir. Erkekler bir kravatla bile iyi hal indiriminden yararlanıyor. Hem şiddet uygulayacak hem de ‘kravatı var’ diye ya da ‘mahkeme karşısında sakin durdu’ diye iyi halden indirim alacak. Bu şiddeti önlemek şöyle dursun, şiddet uygulayan erkekleri cesaretlendiren bir durum. Emine Bulut’un katili bile daha ilk ifadesinde kendini meşrulaştırmak için ‘çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum’ dedi. Kadın cinayetlerinde cezasızlık politikasından vazgeçilmeli.”

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Temmuz ayında 31 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çeken Karaca, “Son olarak Emine Bulut, 10 yaşındaki kızının yanı başında eski eşi tarafından öldürüldü. TBMM’de grubu bulunan tüm partilere sesleniyorum: 1 Ekim’de TBMM açıldığında ilk olarak kadına yönelik şiddeti suç olarak tanımlayan ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimini yasaklayan kanun teklifimizi görüşelim ve kabul edelim. Emine’nin son sözleri şimdiye kadar öldürülen ve öldürülme tehdidi ile yaşayan her bir kadının sesi oldu. Bu sese kulak verelim artık” dedi.