Karaca: Hiçbir zaman avukatların efendisi olmadı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Hiçbir zaman avukatların efendisi olmadı

Karaca: Hiçbir zaman avukatların efendisi olmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:40Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:41
Karaca: Hiçbir zaman avukatların efendisi olmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca, savunmaya ihtiyacı olan herkesin yanında yer alan avukatların hiçbir zaman efendileri olmadığını belirtti.

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de görüşülmekte olan Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifi üzerine konuştu. Düzenlemede aykırılıklar bulunduğunu savunan Karaca, savunmayı bölen, parçalayan barolara ilişkin kanun teklifine herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledi.

“Cumhur İttifakı'nın tüm milletvekilleri, hukukçu milletvekilleri, kendilerinin bireysel olarak itiraz etme hakları olsaydı, hiçbirinin vicdanı bu kanun teklifine imza atmaya el vermezdi” diyen Karaca, çoklu baro düzenlemesinin bir FETÖ projesi olduğunu kaydetti. Karaca, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’a da göndermede bulunarak, “Fetullahçı Terör Örgütünün Türkiye'nin onurlu, şerefli subaylarını derdest etmeye kalktığında Fenerbahçe Orduevi’nin önünde örgütün kumpas davasını savunmak için konuşma yapan, aynı zamanda Fetullahçı Terör Örgütüne yardım ve yataklığı nedeniyle 15 Temmuz sonrasında kapatılan İstanbul Genç Girişimciler Derneğinin üyesi olan bir milletvekilinin TBMM’ye sunmasını ironi” değerlendirmesini yaptı.

“AVUKATLAR İKTİDARA TABİ DEĞİLDİR”

Kendisinin deç 27 yıllık avukat olduğunu kaydaden Karaca, “Avukatlar, hiçbir zaman o cübbeye düğme dikilmesini kabul etmedi. Avukatlar, o cübbenin cepleri olmasını asla kabul etmedi. Bir avukat olarak diyorum ki; görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile ne hâkime ne de iktidara tabiyiz. Biz aşağımızdaki insanların varlığı iddiasında değiliz fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. Avukatlar esir kullanmadı ama hiçbir zaman da efendileri olmadı” diye konuştu.