Karaca: Halk plajı nerede? – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Halk plajı nerede?

Karaca: Halk plajı nerede?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2022 Cumartesi - 14:48Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi - 14:58
Karaca: Halk plajı nerede?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı Osman Zolan tarafından “halk plajı” sözü verildiğini anımsatarak, “halk plajı nerede?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada, Denizli’ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin CHP’li belediyelere yönelik sözlerine yanıtladı. Karaca, Özhaseki’nin CHP’li belediyelere yönelik “militan belediyecilik” sözlerine “2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi, Denizli Belediye Başkanlığını kazandığında ilk icraatında yıllardır belediyede çalışan yüzlerce çalışanı bir gecede işsiz, aşsız bıraktı. Yerlerine kimler mi geldi? Belediye başkanına biat edenler geldi. Militan belediyecilikten bahsediyorsunuz, işte asıl militan belediyecilik budur” karşılığını verdi.

“31 MART HEZİMETİNİ HAZMEDEMEDİNİZ”

CHP ile AK Parti’nin belediyecilik anlayışının örtüşmediğini belirten Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizi anlıyoruz. 31 Mart hezimetini bir türlü hazmedemediniz. Sizlerin belediyecilik anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin derman belediyecilik anlayışı örtüşmüyor. Sizler, yandaş vakıflara kamu kaynaklarını, vatandaşın hakkını, hukukunu, alın terini aktarmayı belediyecilik anlayışı olarak görüyorsunuz. Bu kamu kaynaklarını aktararak militan kadrolar yetiştirmeyi hedefliyorsunuz. Militan belediyeciliği bu yönüyle siz gösterdiniz.

Cumhuriyet Halk partili belediyeciliği ise vatandaş şöyle biliyor: Maske dağıtamadınız, maskeyi belediyelerden aldılar. Dezenfektanı belediyelerden aldılar. Kamu kaynaklarını şeffaf bir şekilde halkın yararına kullanıp harcandığını Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde gördüler.”

HALK PLAJI SORUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2019 seçim vaatleri arasında yer alan “halk plajı” konusunu da gündeme getiren Karaca, “Denizli’ye gelmişken Büyükşehir Belediye Başkanı’na şunları sormanızı isterdik: 2019 yılındaki adaylığında Denizli’ye halk plajı yapacaktı, vatandaş inandı oy verdi. Halk plajı nerede?” diye sordu.

“BORÇLARI SORSAYDINIZ”

Borç konusuna da değinen karaca, “Borca batık belediyeden bahsediyorsunuz, Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri böyle suçluyorsunuz. O zaman keşke Osman Zolan’a Denizli Büyükşehir Belediyesine ödeyemediği bütçenin üzerindeki faiz ve borç yükünün hesabını da bir sorsaydınız. Denizlililerin ekmeğini, alın terini kendi koltuğu için harcayan, yandaşlara peşkeş çeken bütçeyi önünüze bir getirseydiniz, ana paranın faiz borcunun altında kaldığı borç batağındaki Denizli Büyükşehir Belediyesinin borç yükünü görseydiniz belki utanır bu cümleleri sarf etmezdiniz” ifadelerini kullandı.

“250 LİRAYA KONUTLAR NEREDE?

Denizli’de dar gelirliler için düşük taksitlerle konut yapılacağı vaadinde bulunulduğunu da kaydeden Karaca, “2015 yılında aylık 250 liraya yoksullar için, dar gelirli için konut yapacağız deyip milleti Çınar Meydanı’nda belediyenin önüne dizip ellerinden belge, makbuz aldığınız günleri nasıl unuttunuz. Nerede 250 liraya konut?” diye konuştu.

ARSA SATIŞLARI KARARINI ELEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Meclisinden geçen arsa satışı kararını da eleştiren Karaca, “Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı’nın sosyal konut için aldığı Merkezefendi bölgesindeki alanı 15 kata çıkartıp, rezidanslar yaparak bu borç batağından kurtulmak için zenginlere peşkeş çekmek için neden aldın diye soraydınız. Bunları sorabilseydiniz samimiyetinize inanırdım. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Kişi kendisi gibi bilir her işi. Militan da sizsiniz, halkın kaynaklarını yandaşa peşkeş çeken de sizsiniz ve belediyeleri borç batağına sürükleyen de sizlersiniz” dedi.