Karaca: Çiftçiye kullanmadığı suyun parası geri ödenmeli – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Çiftçiye kullanmadığı suyun parası geri...

Karaca: Çiftçiye kullanmadığı suyun parası geri ödenmeli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2020 Cuma - 12:28Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma - 12:28
Karaca: Çiftçiye kullanmadığı suyun parası geri ödenmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çal’da peşin ödemeye rağmen sulama yapamayan çiftçilere paralarının iade edilmesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çal’daki çiftçilerin sulama ile ilgili problemlerini yazılı soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanlığına ilettiğini anımsatarak, soru önergesine gelen yanıtta “Baklan Sol Sahil Sulaması’nda su sorunu yaşandığının ve sulama yapamayan çiftçilerle mahsuplaşmaya gidilerek, verdikleri ücretin ilgili sulama birliği tarafından geri ödeneceğinin bildirildiğini” ifade etti.

Karaca, çiftçilerin su paralarını hem peşin ödediğini hem de zamanında sulama yapamadıkları için kuraklık tehlikesi altında bırakılarak iki kere mağdur edildiklerini, su paralarını geri alana kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Bakanlık yanıtında, Baklan havzasında sulama sezonunun 14 Mayıs’ta başlayıp 10 Ağustos’ta sonlandırıldığı ve 10 Temmuz’dan sonra su verilmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı gibi bir ifadeye de yer verildiğini bildiren Karaca, şunları kaydetti:

“Bakanlık sadece bakıyor. Çiftçinin sorunlarını ve yaşadıklarını görmezden geliyor. Sayın Bakan ya gerçekten bilmiyorsunuz, o zaman danışmanlarınız, bilgi aldığınız kamu görevlileri sizi aldatıyor, değiştirin; ya da bildiğiniz halde gerçek dışı bilgiler veriyorsunuz. Madem su verilmemesi gibi bir durum söz konusu değildi, neden Çal’da üretim yapan çiftçilerimizin mısır ve ayçiçekleri kuruma tehlikesindeydi? 2020 yılında da nöbetleşe ekim yapılsaydı su sorunundan dolayı birçok çiftçimiz mağdur olmazdı.”