Karaca: Bekilli’nin mahalleleri susuzlukla boğuşuyor – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Bekilli’nin mahalleleri susuzlukla boğuşuyor

Karaca: Bekilli’nin mahalleleri susuzlukla boğuşuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2021 Pazar - 12:29Güncelleme: 8 Ağustos 2021 Pazar - 12:29
Karaca: Bekilli’nin mahalleleri susuzlukla boğuşuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bekilli’nin zengin su kaynaklarına sahip olmasına rağmen mahallelerinin susuzlukla boğuştuğunu bildirdi.

CHP Bekilli İlçe Başkanı Oğuz Damlı ile birlikte ilçenin su kaynağı Karapınar’da incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Karapınar’ın zengin su kaynağı potansiyeline rağmen Bekilli’nin mahalleleri susuzlukla boğuşuyor. Vatandaşın çeşmesinden su akmıyor. DESKİ’nin gerekli yatırımları yapmaması nedeniyle bu su mahallelerle paylaşılamıyor. Bekilli’nin Sırıklı, Gömce, Deşdemir, Kutlubey gibi mahalleleri iki yılı aşkın süredir susuzlukla başbaşa. Büyükşehir Belediyesi DESKİ bu suyu Bekilli’nin mahallelerine aktarmak, yatırım yapmak yerine tankerlerle mahallelerin suyu taşımayla ulaştırmaya çalışıyor” açıklamasını yaptı.

Karapınar’ın DESKİ yatırım yapması durumunda Bekilli’nin içme ve kullanma suyunu karşılayacak güce sahip bir kaynak olduğunu kaydeden Karaca, “Taşıma suyla değirmen döndürmek yerine, DESKİ’ye borç üstüne borç katlatıp beceriksiz kadrolarla, liyakatsız kadrolarla yandaşları DESKİ’ye doldurmak yerine bu suyu vatandaşlarımızın mahallelerde kullanabilmesi için kaynak aktarın. Gürül gürül akan su kaynağı olmasına rağmen yatırım yapmıyorsunuz. Hemşehrilerimiz 2 yıldan bu yana susuzlukla başbaşa. O tankerleri kimlerden aldınız? Su tankerlerinin kiralamasını hangi yandaşlardan yaptınız? Tanker masraflarını kim ödüyor? Parası kimlerin cebinden çıkıyor. Sorgulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.