Karaca: Bayramı bekleyen esnaf tam kapanma nedeniyle isyanda – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Bayramı bekleyen esnaf tam kapanma...

Karaca: Bayramı bekleyen esnaf tam kapanma nedeniyle isyanda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2021 Çarşamba - 12:08Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba - 12:08
Karaca: Bayramı bekleyen esnaf tam kapanma nedeniyle isyanda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bayram alışverişini bekleyen esnafın tam kapanma nedeniyle isyan ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı gündem dışı konuşmayla Denizli’nin sorunlarını dile getirdi. Karaca, konuşmasına geçtiğimiz pazar günü Serinhisar ile ve Honaz'ın Menteş, Kızılyer, Kaklık ve Dereçiftlik mahallelerinde yaşanan dolu felaketine değinerek başladı.

“PAMUK STRATEJİK ÜRÜN İLAN EDİLMELİ”

Denizli’nin tekstil kenti olduğunu ve hammadde olarak pamuk bulmakta ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Karaca, pamuk üreticisinin desteklenmediği ve alınterinin karşılığını alamadığı için meyve yetiştirmeye başladığını, Pamukkale ve Sarayköy ovalarının artık beyaz örtüyle kaplı olmadığını, pamuğun stratejik ürün olarak ilan edilerek üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İLÇELERDE YAŞANAN SU SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Denizli Acıpayam, Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde bir yılı aşkın süredir su sorunu yaşanmakta olduğunu anlatan Karaca, “Çiftçilerimiz, Devlet Su İşlerine devredilen sulama birliklerine geçtiğimiz yıl paralarını yatırdılar. Ancak ‘kuraklık van’ denilerek su bedellerini ödedikleri halde su alamadılar” dedi,

“OTOYOLDA TARIM ARAZİLERİ ŞİRKET KARINA FEDA EDİLDİ”

Denizli’nin “yeşil pasaport” olarak adlandırılan “Global G.A.P sertifikalı ürün” çeşitliliğinde 6-7 yıldır birinciliği elinde tuttuğuna dikkat çeken Karaca, ancak Fernas İnşaat’a daha fazla kâr sağlayabilmek için Denizli-Aydın Otoyolunun Global G.A.P sertifikalı ürünlerin ekildiği 12 bin dönümlük araziden geçirildiğini ve şu an 5 bin dönümlük bölümün otoyol projesiyle heba edildiğini söyledi.

SANAYİCİNİN DEMİRYOLU TALEBİ

Denizli’den ihracat yapan firmaların Alsancak Limanı’na düşük maliyetle ulaşabilmek için yıllardır Denizli-İzmir arasındaki demiryolunun restore edilmesini beklediğini kaydeden Karaca, “Karayoluyla Alsancak Limanı'na gönderilen ürünler çok pahalıya mal olmakta ve bir centin bile dünya rekabet ortamında çok önemli olduğu bir süreçte maalesef tekstil üreticilerimiz ihracatlarını kara yoluyla yaptıkları için kar etmeleri zorlaşmaktadır” diye konuştu.

“ÇARDAK OSB’NİN DOĞALGAZ VAADİNE NE OLDU?”

92 firma için altyapısı, üstyapısı hazırlanmış olan Çardak ilçesindeki organize sanayi bölgesinin hala doğal gaza kavuşamadığını aktaran Karaca, çevre illerin 5. derece teşvik kapsamına alınırken Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm şartlara sahip olmasına rağmen bundan yararlandırılmadığını belirtti.

“BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ BEKLEYEN ESNAF TEPKİLİ”

Tam kapanma kararının açıklanmasının ardından esnaftan yoğun tepki telefonları aldığını bildiren Karaca, "Kaleiçi Çarşısı esnafı ‘Bayram geliyordu. Biz, çocuklarına bayramlık almak isteyen aileler için hazırlık yaptık ama ürünlerimiz elimizde kaldı. Çeklerimiz ödenecek, biz ne yapacağız?’ diye isyan etmekte” ifadelerini kullandı.

“TAM KAPANMADA SOSYAL DESTEK KALKANI NEDEN YOK?”

Karaca, konuşmasını “Denizlili müzisyenler, Denizlili tuhafiyeciler, Denizlili ayakkabıcılar, Denizlili taksi şoförleri, Denizlili ulaşım sektöründe çalışan minibüs işletmeleri, Denizlili kahvehaneciler, lokantacılar, Denizli'nin tüm esnafı diyor ki: Madem tam kapanma kararı verdiniz, o zaman tam kapanmanın maliyeti kadar sosyal destek kalkanını da hazırlayın, bize sosyal destekte bulunun" sözleriyle bitirdi.