Karaca, Bakan Kurum’a Menderes ve Dalaman Çayı’ndaki kirliliği sordu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca, Bakan Kurum’a Menderes ve Dalaman...

Karaca, Bakan Kurum’a Menderes ve Dalaman Çayı’ndaki kirliliği sordu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2019 Cuma - 10:48Güncelleme: 20 Aralık 2019 Cuma - 10:49
Karaca, Bakan Kurum’a Menderes ve Dalaman Çayı’ndaki kirliliği sordu

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bütçe görüşmelerinde Büyük Menderes ve Dalaman çayı’nda yaşanan kirliliklere dikkat çekerek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a kirliliğin nasıl önleneceğini sordu.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında söz alarak, Büyük Menderes ve Dalaman Çayı’nda yaşanan kirliliklere değindi. Karaca, Uşak, Denizli ve Aydın ovalarına su sağlayan Büyük Menderes Nehri’nin sanayi ve kimyasal atıklar ile jeotermal akışkanlar nedeniyle kirlendiğini ve artık kirliliğin boyutunun geri dönülemez boyutlara ulaştığını söyledi.

Karaca, ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Menderes Ovası'nı sulayan Menderes Nehri'nin kirliliğin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Bakan Kurum’un birçok soruya yanıt verdiğini, ancak Büyük Menderes ile ilgili sorusunu yanıtsız bıraktığını ifade eden Karaca, “Ülkemizin en önemli su kaynaklarından biri olan Büyük Menderes Nehri’nin kirletilmesine göz yumuyorlar. Menderes Nehri’nin kirliliği ciddi boyutlara ulaştı ve konuyla ilgili sorumuza yanıt bile vermemeleri Menderes Nehrine verdikleri değeri göstermektedir” açıklamasını yaptı.

“DALAMAN ÇAYI DA AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR”

Dalaman Çayı’ndaki kirliliğe de değinen Karaca, bu su kaynağının da Büyük Menderes Nehri ile aynı kaderi paylaştığını, Bakan Kurum’un Dalaman ile ilgili sorusuna da yanıt vermediğini kaydetti.