Karaca: Avukatlar neden meclise alınmıyor? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Avukatlar neden meclise alınmıyor?

Karaca: Avukatlar neden meclise alınmıyor?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:16Güncelleme: 5 Temmuz 2020 Pazar - 12:26
Karaca: Avukatlar neden meclise alınmıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kamuoyunda “çoklu baro” düzenlemesi olarak bilinen süreçle ilgili görüşmeler devam ederken baro başkanlarının meclise alınmamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, barolarla ilgili düzenlemeyi içeren teklifin görüşülmesi sırasında komisyonda yaptığı konuşmada, “Baroların, avukatların kanunu üzerinde konuşurken o avukatlar, o baro temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisine, milletin meclisine neden alınmıyor? Neden kapı dışarısında bu eziyete, bu işkence ve zulme katlanmak zorunda bırakılıyor?” diye sordu.

AK Parti döneminde açılan hukuk fakültelerinin fazlalılığına dikkat çeken Karaca, “2018-1019 öğretim yılında hukuk fakültelerinde okuyan öğrenci sayısı 82 bin 322. Türkiye'de hukuk fakültelerinde görevli profesör sayısı sadece 407. Ayrıca 211 doçent, 747 doktora öğretim üyesi de hukuk fakültelerinde görev yapıyor. Bu tabloda Türkiye'nin dünyadaki hukuk ihlallerinde bir çözüm merkezi olabilme ihtimalini görebiliyor musunuz” dedi

Baroların siyasetin arka bahçesi olmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Karaca, “Bugün bu kanun için evet oyuna kalkan ellerle o meslektaşlarınızın gözlerinin içine bakabilecek misiniz? Onların yaşayacağı ve yaşatacağınız hukuka, yargıya ve yargının üç sac ayağından biri olan savunma mesleğine yapılacak olan bu ihanet karşısında başınız dik ilinizde avukatlık yapabilecek misiniz? Ben bakamam. Bakabilmek için de ben ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm milletvekilleri olarak, bu teklifin derhal geri çekilmesi, avukatların ve baroların siyasetin arka bahçesi haline getirilmesinin önüne geçmek için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.