Kocabay’dan AK Partili Zengin’e “kadın” yanıtı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kocabay’dan AK Partili Zengin’e “kadın” yanıtı

Kocabay’dan AK Partili Zengin’e “kadın” yanıtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2020 Cuma - 15:22Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi - 14:36
Kocabay’dan AK Partili Zengin’e “kadın” yanıtı

CHP Denizli İl Kadın Kolu Başkanı Ayşen Kocabay, Milletvekili Özlem Zengin’in “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadının adı yoktu” şeklindeki sözlerine, “düpedüz saygısızlık ve nankörlüktür” yanıtını verdi.

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Ayşen Kocabay, yaptığı açıklamada, ülkemizde kadınlara birçok batılı ülkeden önce çeşitli haklar verildiğini, kadınların toplum içinde erkekler ile eşit olarak yerlerini almaları bir uygarlık aşaması ve Atatürk devrimlerinin en önemli gelişmelerinden olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin ilanı İle Türkiye’de kadınlara verilen bazı haklara değinen Kocabay, “Tüm bu yapılanları görmezden gelen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in ‘AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de’ şeklindeki sözleri, düpedüz saygısızlık ve nankörlüktür. Kadının el üstünde tutulduğu Atatürkçü yapıdan ne kadar uzak olduğunun da bir göstergesidir. Ayrıca kendi seçmenine de hakarettir” ifadelerini kullandı.

“Bizler Atatürk’ün bize kazandırdıklarının değerini biliyor, onları koruyup, kullanıyoruz ve gelecek nesillerinde bunları iyice anlayıp özümsemesi için mücedele veriyoruz. Bu kazanılmışlıkları görmezden gelmek AKP gelene kadar geçen 97 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde alanında birçok başarılar elde etmiş kadınlarımızı yok saymaktır” diyen Kocabay, sözlerine şunları ilave etti:

“AKP geldikten sonra kadın kelimesi cinayetlerde, cinsiyet ayrımlarında ve aşağılamalarda daha çok ön plana çıkmış olup. 2016’da 329, 2017’de 409, 2018’de 440 ve 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Oysa, AKPD’nin iktidara geldiği 2003 yılında bu sayı 83’tü. Görüldüğü gibi 16 yıldaki dehşet verici artış yüzde 471 civarındadır. AKP’nin kadını yüceltmesi, koruması bu mudur?

Kız mıdır, kadın mıdır? Ben zaten erkek kadın eşitliğine inanmıyorum. Evdeki işler yetmiyor mu? Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil. Gecenin o saatinde dışarda ne işi var? Bu ve benzeri sözler AKP döneminde söylenmiştir. Şiddete karşı kararlı duruş sergilenmemiş ve engelleyici yasalar çıkarılmamıştır. Cumhuriyet ve devrimlerini özümsemeyenler, kendi kimlik karmaşası içinde olanlar, milleti ve hatta kadınları temsil ettiklerini düşünmesinler. Kadının bir ayrıcalığa, sınıfa ve özel bir sıfata ihtiyacı yoktur. Kadın insandır.”