CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum seçildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum seçildi

CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2023 Cumartesi - 20:13Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi - 20:27
CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum seçildi

CHP Denizli İl Başkanlığına, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum seçildi. Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın “Pazartesi günü belli olur” açıklamasından sonra böyle bir gelişme yaşanması “CHP’de bilek güreşi” olarak yorumlandı.

CHP’de Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yaklaşık 1,5 aydır boş bulunan CHP İl Başkanlığı için bugün seçim yapıldı. İl yönetim kurulunun oy birliğiyle il başkanlığına Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum seçildi.

CHP’den yapılan açıklamada, “CHP Denizli İl Başkanlığına, ilçe başkanlarının tavsiyesi ile yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Horzum seçildi” denildi.

Göreve getirilmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Horzum da “Denizli örgütü olarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Önümüzde Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bir seçim var. Örgüt olarak partimizi Denizli ve Türkiye’de zafere taşımak için tüm örgütümüzle birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU, OYUN KURUCU MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise, dün düzenlediği basın toplantısında, il başkanlığıyla ilgili soru üzerine konunun pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında değerlendirileceğini söylemişti. Ancak aradan 24 saat geçtikten sonra il başkanlığı seçiminin yapılması "Karaca'nın bu konuda devre dışı bırakıldığı, eski il başkanı Çavuşoğlu'nun kendisine yakın ismin seçilmesini sağladığı, il başkanlığından ayrılmasına rağmen oyun kurucu olmayı sürdürdüğü" şeklinde yorumlandı.

SALICI VE BÖKE'NİN BİLGİSİ VAR MI?

Öte yandan, kasım ayında örgütlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen yazıda, istifa edenlerin yerine parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılarının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmayacağı belirtilmişti.

Bu yazıya rağmen Karaca’ya haber verilmeden Salıcı ve Böke’nin bilgisi dahilinde il başkanlığı seçiminin yapılmış olabileceği konuşulurken, “CHP içinde bilek güreşi” şeklinde değerlendirmeler de yapılıyor.