Çavuşoğlu: Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çavuşoğlu: Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru...

Çavuşoğlu: Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2021 Perşembe - 14:51Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe - 15:23
Çavuşoğlu: Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, iktidarın temmuz ayında ekonominin şahlanacağı iddiasında bulunduğunu, ancak şahlananın zamlar olduğunu bildirdi.

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, ülkenin derin bir ekonomik buhrandan geçtiğini, krizin vatandaşların canını daha çok yakar hale geldiğini, milyonlarca emekçi, memur, çiftçi, emekli, esnaf, öğrencinin yaşam mücadelesi verdiğini, milyonların işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk ve açlıkla boğuştuğunu kaydetti.

"Temmuz ayında ekonomi şahlanacak" denildiğini anımsatan Çavuşoğlu, “Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı. Anlaşılan o ki, şahlanan yine milyonlar değil, bir avuç imtiyazlı insan olacak. Çünkü saray, halkın gerçeklerine ve ihtiyaçlarına tamamen sırtını dönmüş durumda. 1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 12, sanayi kuruluşlarında kullanılan doğal gaza yüzde 20, LPG'ye 60 kuruş, öğrenci harçlarına ise yüzde 10 zam yapıldı. İktidarın kurduğu bu bozuk düzen, vatandaşa sadece açlık, işsizlik ve zam getirdi. Biz bu bozuk düzeni değiştireceğiz. Demokratik hukuk devletine son verip yerine Şahsım hükümetini koyanların kurduğu bu düzeni değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kötü gidişi CHP’nin değiştireceğini savunan Çavuşoğlu, “Türkiye'nin bütün bu sorunlardan kurtulabilmesinin yolu iktidar değişikliğinden geçiyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, tek adam rejimine son verip halkın iktidarını kuracağız. Halkı zenginleştirecek olan, hayat pahalılığına son verecek olan Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasiyi kuracağız. Vatandaşa hesap vermeyi temeline alan demokratik hukuk devletini kurup, kamu kaynakları halk yararına kullanacağız” dedi.