CHP Denizli İl başkanı Mahir Akbaba: İl başkanı doğal adaydır – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli İl başkanı Mahir Akbaba:...

CHP Denizli İl başkanı Mahir Akbaba: İl başkanı doğal adaydır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:12Güncelleme: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:12
CHP Denizli İl başkanı Mahir Akbaba: İl başkanı doğal adaydır

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, kongrede aday olup olmayacağıyla ilgili soruya “İl başkanı doğal adaydır” yanıtını vererek, kongre sürecinde aday olduğunun ilk işaretini verdi.

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, gündeme ilişkin konuları değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Kongre sürecinin delege seçimleriyle başlayacağını, ardından ilçe kongrelerinin yapılacağını ve önümüzdeki yılın şubat ayı gibi de kongreler sürecinin tamamlanacağını söyledi.

Kendisinin adaylığıyla ilgili bir soruya Akbaba, “Bazı ilçelerde tek adaylı kongre gibi hava yaratılmak isteniyor. Öyle bir şey yok. Son kongrelerde 6 ilçede tek aday çıktı, 13 ilçede birden fazla aday başkanlık için yarıştı. Biz çok adaylı sürecin önünü açmak istiyoruz. İl kongresi 2-3 adaylı olur diye düşünüyorum. İl başkanlığı koltuğunda oturan doğal adaydır. Günü geldiğinde örgütümüzün talebi doğrultusunda gerekeni yaparız” yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “pejmürde ederiz” açıklamasına da değinen Akbaba, “Sayın Bakan, geçmişte çok farklı açıklamalarda bulundu. Bugün içinde bulunduğu siyasi partiyi en sert şekilde eleştiren, ağza alınmayacak ifadeleri bugünün Cumhurbaşkanı olan isme yönelten kişiydi. CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönünde ayrıştırıcı dil kullanmıştı. Bu ifadesi de yakışıksız oldu. Hoş olmadı ama hep böyle yapıyor, böyle üslup kullanıyor” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ndeki Adli Yıl Töreni’ne katılmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Akbaba, “Sayın Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliğinin başkanı olduğunda düşünce olarak belli bir meslektaş grubunun desteğini almıştı. Ama bulunduğu konum tüm avukatların meslek içi ve meslek dışı yaşadığı zorlukları gidermesi gereken, savunması gereken bir noktadır. Gidip gitmeme tasarrufu tabii ki kendisine ait. Neler söyleyeceğini dikkatle dinledim. Geçmiş 3 yılda davet edilmemesi ya da davet edilse dahi konuşturulmamasına, şimdi ne oldu da ona söz hakkı verildi değinmesini isterdim. Bir hesaplaşma üzerinden değil ama bunun doğru olmadığı üzerinden ve bundan sonraki süreçte de davet gelmesi gereken yapının Yargıtay olduğunu belirtmesini isterdim. Net bir şekilde bunları ifade edemedi. Biz avukatların tek derdi yeşil pasaport değil” ifadelerini kullandı.