CHP Denizli İl Başkanı istifa etti, aday adaylığı açıklayacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli İl Başkanı istifa etti,...

CHP Denizli İl Başkanı istifa etti, aday adaylığı açıklayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2022 Pazar - 19:49Güncelleme: 25 Aralık 2022 Pazar - 19:51
CHP Denizli İl Başkanı istifa etti, aday adaylığı açıklayacak

CHP Denizli İl başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Görev süremde hiçbir yere aday olmayacağım” diyerek seçildiği il başkanlığından milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti. Çavuşoğlu’nun genel merkeze istifasını 22 Aralık Perşembe günü sunduğu bildirildi.

CHP’de beklenen istifa gerçekleşti. İl başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, genel merkezin milletvekili aday adayı olacakların 26 Aralık’a kadar istifa etmesine ilişkin genelgesinin ardından istifa etti.

Ankara’ya giden Çavuşoğlu’nun perşembe günü istifa ettiği, istifasının kendisi basın toplantısı düzenleyinceye kadar açıklanmaması talebinde bulunduğu kaydedildi. Ancak, il başkanlığı süreciyle ilgili kulisler istifanın yayılmasını sağladı.

Öte yandan, Çavuşoğlu’nun yarın (pazartesi) CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyeceği ve istifasını açıklayıp, aday adaylığını duyuracağı ifade edildi.

KONGREDE” HİÇBİR YERE ADAY OLMAMA” SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

Çavuşoğlu, 16 Şubat 2020’de yapılan il kongresindeki konuşmasında “Seçildiğimizde 7/24 görevimizin başında olacağız. Ben, görev süremde hiçbir yere aday olmayacağım. 24 kişilik yönetim kurulu üyelerimden de kimse hiçbir yere ve makama aday olmayacak. Siyaseti sizlere olan borcumuzu ödemek için yapacağız. Kongre sonrası da sonuç ne olursa olsun sonuna kadar birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. İl başkanlığım süresince avukatlık yapmayacağım” demişti.

Kongrede, Bülent Nuri Çavuşoğlu 307, Mahir Akbaba 303 oy almıştı.