Çavuşoğlu: Altın ararken oluşacak tahribatın altından kalkamayız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Çavuşoğlu: Altın ararken oluşacak tahribatın altından...

Çavuşoğlu: Altın ararken oluşacak tahribatın altından kalkamayız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ağustos 2020 Çarşamba - 10:38Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba - 10:38
Çavuşoğlu: Altın ararken oluşacak tahribatın altından kalkamayız

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'de 12 sahada altın, gümüş ve diğer madenlerin aranması için açılacak ihaleye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, altın arama faaliyetleri sonrasında doğada meydana gelecek tahribatların altından kalkılamayacağı uyarısında bulundu.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, D20HABER.COM’un gündeme taşıdığı Tavas, Çal, Çameli Kale ve Buldan’da altın, gümüş ve diğer madenlerin aranması ihalesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Denizli'nin verimli ovalarında üretim yapan çiftçilerin desteklenmesi gerekirken, bu arazilerde altın aramanın ilerde telafisi olmayan sonuçları olacağını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu durumda yapılması gereken tarımı teşvik etmek ve üreticiyi desteklemek iken; iktidarın yörüklerin diyarı Tavas'ın verimli ovasını, başta biberi olmak üzere dünyada ve Türkiye'de marka olmuş Tabae antik kenti ile ünlü Kale'mizi, Büyük Menderes'in verimli topraklarından geçtiği Çal'ımızı, Bekilli'mizi tarım cenneti Çameli Elmalı'mızın verimli topraklarını kurban ediyor oluşunu kabul etmiyoruz ve uyarıyoruz:Bizim üretimiyle, tarımıyla, turizmiyle ve doğasıyla zaten altın değerinde olan Denizli topraklarımızın; altın arama faaliyetleri sonrasında uğrayacağı zararın ve tahribatı 'altın'dan ülke olarak kalkmayız."

Türk Ekonomisinin tepetaklak olduğunu ve Türk Lirası'nın hızla değer kaybettiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, "Günümüzde altın kurunun rekor üstüne rekor kırdığı, ekonomimizin tepetaklak gittiği bu buhranda; sorumlu olarak bedel ödemesi gereken başta sosyete damat iken, ekonomi politikalarını belirleyenler iken, iktidar yine Denizlimizin doğasını seçmiştir. Biz ekonomik koşulların vahametine değinerek, yıllardır üretimin önemine dikkat çekiyoruz. Zira tarım ve turizm cenneti olan ülkemizin saman dahi ithal eder duruma getirilmesi, basiretsiz tarım ve üretim politikalarının sonucudur" ifadelerini kullandı.