CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı’nın tutukluluğuna itiraz reddedildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı’nın tutukluluğuna...

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı’nın tutukluluğuna itiraz reddedildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2021 Cuma - 15:13Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma - 16:42
CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı’nın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile tutuklanan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

CHP’nin Merkezefendi ve Honaz ilçe danışma kurulu toplantılarında yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 27 Eylül’de gözaltına alınan ve 28 Eylül7de çıkarıldığı mahkemede tutuklanan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun tutukluluğuna itiraz edildi.

Odabaşıoğlu’nun avukatları eleştirilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kimliğine yönelik olduğunu süavunarak itirazda bulundu. İtiraza ilişkin karar bugün verildi. Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddetti ve Odabaşıoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cezaevinde karantinada tutulan Odabaşıoğlu hakkında iddianame hazırlandıktan sonra avukatları yeniden tahliye talebinde bulunacak.

BU SÖZLERİ NEDENİYLE TUTUKLANDI

Odabaşıoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, sosyal medyada yapılan eleştirilere değinerek, “Sen gezinin şehitlerinin katili Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasında fotoğrafını indiren CHP’li belediye başkanlarına nasıl laf edersin diyorum ve orada bir sessizlik oluyor” ifadelerini kullanmıştı. Konuşma daha sonra sosyal medyada paylaşılmış ardından Odabaşıoğlu çalıştığı işyerinde gözaltına alınmıştı. Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Odabaşıoğlu Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile tutuklanarak Denizli D Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

ÇAVUŞOĞLU: SİYASİ BİR ELEŞTİRİ

Kararın ardından CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Adalet konusunda siyasallaşan yargı bir kez daha ortaya çıktı. Adalet mevcut iktidarın sopası haline geldi. Umarım yapılacak ilk seçimden sonra toplumun normalleştiği bir Türkiye’yi yeniden yaratacağız. Tugay Odabaşıoğlu kardeşimiz eleştiri sınırları içinde, montaj olup olmadığı belli olmayan bir video ile mahkûm edilmeye çalışıldı. İnanıyoruz ki en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacaktır. Gençlik kolları başkanımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadeleyi sadece Tugay Odabaşıoğlu için değil, hak hukuk ve adalet noktasında hukuk mücadelesi veren tüm insanlar için sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

VİDEOYU ÇEKENİN PEŞİNE DÜŞTÜLER

Öte yandan kamuoyuna kapalı parti içi bir toplantının kim tarafından kayda alınarak sosyal medyaya sızdırıldığı partide en çok merak edilen konu oldu. CHP’de Odabaşıoğlu’nun konuşmasını kayda alan kişinin bulunması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. İl Başkanı Çavuşoğlu, “Bu parti içi bir mesele. İlerleyen süreçte gelişmeleri paylaşacağız. Parti içinde yetkili kurumlar vasıtasıyla konu değerlendiriliyor” diye konuştu.