Basmacı: Yaptıkları iş hayalperestlik – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Basmacı: Yaptıkları iş hayalperestlik

Basmacı: Yaptıkları iş hayalperestlik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 10:03Güncelleme: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 10:03
Basmacı: Yaptıkları iş hayalperestlik

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye enflasyon üzerinden yüklenerek, iktidar mensuplarının hayalperestlik yaptığını söyledi ve “enflasyon hangi mayısta düşecek?” diye sordu.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin enflasyon beklentisine yönelik açıklamalarını değerlendirirken, “Gerçeği bırakıp sanalda yaşamak bu olsa gerek” ifadesini kullandı.

“GERÇEKLERİ GÖREMİYORLAR”

Mutfağın yangın yerine döndüğünü kaydeden Basmacı, “25 bin konut dediler çivi bile çakılmadan arkasından 18 bin konut çıktı. Hayal satarak ülke yönetilmez. Ülke yönetmek ciddi bir iştir. Ancak en güzel yaptıkları iş hayalperestliktir. Enflasyon rakamları da ülkenin geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Sayın Bakan, sadece pembe boncuklar dağıtmaya, umut aşılamaya devam ediyor. Ancak vatandaşların gördüğü gerçeği onlar göremiyor. Herkesin mutfağı yangın yerine döndü. Bu gerçekleri görmelerini diliyorum” dedi.

“ENFLASYON HANGİ MAYISTA DÜŞECEK?”

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin “Enflasyon artışının nedenleri arasında başta kur geliyor. Vergi artışlarının yansımaları da var” dediğini belirten Basmacı, “Enflasyon mayıs ayında tek haneli rakamlara düşecek diyor. Bende soruyorum hangi mayıs ayında düşecek? 25 bin konutu yaptıktan sonra gelen mayıs ayında mı düşecek? Sizler kadar bizler de bu işi biliyoruz. Anlatılanlarla geçeklerin bir olmadığını çarşıya, pazara çıktığımızda net görüyoruz. Enflasyon düşecek. Büyüme beklentilerin çok üzerinde gibi açıklamalarda insanları ancak 16 Nisan’a kadar kandırabilirsiniz. Fakat insanımız kör ve sağır değil. Görüyor, okuyor ve duyuyor. En önemlisi artık yalanlara ve boş vaatlere kanmayacak kadar duyarlı bir toplum haline geldiler” diye konuştu.