Arslan: Bu paket kibir dolu – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Bu paket kibir dolu

Arslan: Bu paket kibir dolu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2017 Perşembe - 14:19Güncelleme: 13 Nisan 2017 Perşembe - 14:19
Arslan: Bu paket kibir dolu

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasa değişikliğinin devleti bir partinin arka bahçesi yapmaya çalıştığını, bunun da kini, kibri, çekişme ve ayrışmaları büyüteceğini söyledi.

CHP Milletvekili Kazım Arslan, 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumla ilgili çalışmalarını ilçe ve mahalle gezilerinin yanı sıra çeşitli kesimlere yaptığı ziyaretlerle sürdürüyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili tek adam eleştirilerini sürdüren Arslan, bu anayasa paketinin yargıya talimat vermenin, kendi rotasına uyacak hakim ve savcıları kritik davalara yerleştirmenin bir çabası olduğunu savundu.

Haberin DevamıReklam




Yapılmak istenen değişiklikle soru sorulamayan bir düzen yaratılacağını ifade eden Arslan, “Bu anayasa paketi, tarafsız olması gereken devlet kurumlarını partili cumhurbaşkanına bağladığı için, atama ve tayin süreçlerini tek adamın keyfine bıraktığı için, devleti partinin arka bahçesi yapmaya çalıştığı için kini, kibri, çekişme ve ayrışmaları büyütecektir. Devleti halkının ortak çıkarları için değil, partisinin ve kendine yakın duran bir azınlığın çıkarları için kullanan, kamu malını parti malı sayan bir anlayışın geldiği nokta bu anayasa paketidir. Parti harcamaları cumhurbaşkanlığı bütçesinden ve örtülü ödenekten harcanacağı için bu pakete hayır oyu verilmelidir” dedi.