Akbaba’dan sert tepki: Nezaketsizlik, etik değil, kabul edilemez – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba’dan sert tepki: Nezaketsizlik, etik değil,...

Akbaba’dan sert tepki: Nezaketsizlik, etik değil, kabul edilemez

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ocak 2019 Cumartesi - 15:17Güncelleme: 5 Ocak 2019 Cumartesi - 17:02
Akbaba’dan sert tepki: Nezaketsizlik, etik değil, kabul edilemez

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, 5 ilçede belediye başkan adayını açıklayan ittifak ortağı İyi Parti’ye sert tepki geldi. Akbaba, “ Bugün, 5 adayın açıklanması nezaketsizliktir. İttifakın ruhuna aykırıdır. Siyasi olarak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba düzenlediği basın toplantısında İyi Parti’nin Baklan, Beyağaç, Çal, Çameli ve Çardak’ta belediye başkan adaylarını açıklamasını eleştirdi. İttifak görüşmeleri devam ederken ve 19 ilçede CHP’li adaylarla seçime katılmak istediklerini bildirmlerine rağmen böyle bir açıklamayı siyasi olarak uygun bulmadıklarını söyledi.

“5 adayın açıklanması nezaketsizlik,ittifakın tuhuna aykırıdır, yanlıştır, siyasi olarak kabul edilemez” diyen Akbaba, Çardak ve Baklan’da adaylığı açıklanan isimlerin CHP üyesi olduğu CHP’den belediye başkan adaylığı başvurularının bulunduğunu, İYİ Parti üyesi dahi olmadıklarını, bunun da seçim kanunu ile parti tüzüğüne aykırı olduğunu ifade etti.

İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün, milletvekili Yasin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ile yaptıkları görüşmede 19 ilçenin tamamında seçime CHP’li adaylarla gitmek istediklerini aktardıklarını kaydeden Akbaba, “ Böyle olursa CHP’li seçmenleri sandığa götürebiliriz. Ancak bu şekilde Ümit Bahtiyar için oy birliği sağlanabilir. Böyle olmaması durumunda İyi Parti Büyükşehir’de ve 19 ilçede 0 çeker, CHP’de 3 olan belediye başkan sayısını arttırır” diye konuştu.