Akbaba: Nazım Hikmet, sürünlere ve hapislere rağmen yılmadı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Nazım Hikmet, sürünlere ve hapislere...

Akbaba: Nazım Hikmet, sürünlere ve hapislere rağmen yılmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2018 Pazar - 19:15Güncelleme: 3 Haziran 2018 Pazar - 19:15
Akbaba: Nazım Hikmet, sürünlere ve hapislere rağmen yılmadı

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Türekiye’nin dünyaca ünlü şairi Nazım Hikmet Ran’ın yaşadığı sürhün ve hapishane hayatlarına rağmen mücadeleden yılmadığını belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, dünya şairi Nazım Hikmet Ran‘ın 55. ölüm yıldönümünü dolayısıyla yaptığı yazaılı açıklamada, “Bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Nazım Hikmet, yaşamı eserleri ve duruşu ile bu toplum için her zaman ışık olmuştur. 3 Haziran 1963’te bedenen aramızdan ayrılan Nazım Hikmet duruşu, düşüncesi ve tam bağımsız Türkiye’ye olan inancı ile mücadelemizde yaşamaya devam etmektedir. Ölümünün üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen sevenleri onu asla unutmadı. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş dünya şairi Nazım Hikmet, siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapishanede ya da sürgünde geçirmiş olmasına rağmen yılmamıştır“ dedi.

Akbaba, Nazım Hikmet’e olan özlemi dile getirdiği açıklamasının son bölümünde “Kurmak istediği bağımsız ve özgür toplum mücadelesi ile tüm dünyanın taktirini kazanan Nazım Hikmet’in ömrü boyunca karşı durduğu zihniyetin bu gün ki temsilcisi konumunda bulunan AKP’nin halkımıza reva gördüğü zulmü 24 Haziran’da sonlandırarak büyük ustaya olan borcumuzu ödeyeceğiz. Nazımı anlamak bu iktidarın karşısında dimdik durmayı gerektirir. Mücadelemiz ve inancımızla büyük şair Nazım Hikmet ‘i ölümünün 55.yılında saygı ve özlem ile anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

GÜNEY’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Bu arada CHP Kadın Kolları Başkanı Sündüz Seçkiner Başsorgun ve CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Çamlıca ile birlikte, üst üste sel felaketinin yaşandığı Güney’e giden Akbaba, ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Güney İlçe Örgütü yöneticilerinin de katıldı incelemelerinde yetkililerden bilgi alan Akbaba, Güneylilerin yanında oldukları mesasını verdi.